Kultovní party See You In Hell se v sobotu vrací

Dvojice DJ cASE a DJ Tranzistor oživí 8. prosince v Underdog's party See You In Hell, která už v devadesátých letech zásadním způsobem spoluformovala celou tvrdě elektronickou scénu u nás.

Nechme mluvit přímo pořadatele:

Po sedmi letech od poslední See You In Hell akce se nám tak trochu zastesklo po masakrózních momentech, který jsme kdysi s řádovými bratry a sestrami zažívali ("join in the chant"). A protože letos je to už 21 let od začátku našich parties a objevil se tu klub Underdog's, bylo rozhodnuto pokusit se SYIH resuscituovat aspoň na jeden večer.

Můžete se tedy těšit převážně na klasickou tvrdou elektroniku těžící z fundamentů žánru s drobnými odbočkami do spřátelených světů a samozřejmě na masivní videoprojekci a libový zvuk, které vám poškrábou synaptická spojení a oční pozadí. Takže koukejte pěkně naleštit kanady, podholit zbytky vlasů na hlavě a dorazit zavzpomínat na starý dobrý časy! Digitální očistec čeká...

Malá sonda do historie – Všechno to začalo v kolem roku 1997, kde jsme pod značným vlivem tehdejších EBM večerů v Arkadii (DJ Papouch/Cyberdust) udělali vůbec první EBM party u jednoho černocha ve sklepě činžáku v Praze na Letné. CDR vypalovačky ani MP3 ještě prakticky neexistovaly a vše se valilo pěkně z CD nebo kazet. Dneska se zdá docela neuvěřitelný, že jsme tam v nijak neodhlučněným prostoru bez jakýchkoliv povolení obyvatel domu s minimálně 50 lidmi drtili celou noc ušní bubínky a dokázali to skoulet s měšťáky, kteří se tam v jednu chvíli objevili. Tehdy to skončilo asi v sedm ráno a bylo nám jasný, že budeme chtít pokračovat dál...

See You In Hell Styx


Krátce na to jsme tedy obsadili Swamp (pozdější Le Mirage na Újezdě) s pravidelnou party Electronic Music Night – tehdy ještě aka DJ Antena & V2.2 (Tranďákovi bylo zrovna 22). Začátkem roku 1998 se začalo pomalu bourat ve Slováči (Arkadie) a hlad po EBM byl v Praze o to větší. Brzy na to o sobě začal dávat vědět klub ST.YX (resp. toho času HROB), kde se postupně usadilo hned několik EBM/electro/dark akcí (Ghost Café, Neuroton Dark Noise, Body Factory, EMN) a klub se etabloval jako mekka místní dark scény.

Nějakou dobu jsme tak hráli paralelně ve Hrobu i Swampu, který jsme ale v polovině roku 1999 vyklidili, protože se tam stejně nedalo hrát dostat nahlas a barmana věčně prudil náš podomácku vyrobený stroboskop a že hrajeme málo od Kabátů :). Ještě před definitivním odchodem ze Swampu se někdy v lednu 1999 udála první party pod hlavičkou SEE YOU IN HELL! (mimochodem za inspiraci toho názvu má hlavní kredit DJ Fakír).

See You In Hell 1999


Všichni jsme tehdy hrozně moc sjížděli raný Wumpscut, Hocico, Suicide Commando, Noisex, Pierrepoint, MT&F a podobně a chtěli jsme v DJský produkci trochu víc přitlačit na pilu. Kombinace víkendových termínů, obrovskýho RGB videoprojetoru, který Hugo do Hrobu tehdy pořídil, a elektronicko-industriální nenažranosti místních dala vznik našem děťátku, který tu s námi bude už přes 20 let. Tím tedy začala ta hlavní jízda, kdy mezi lety 1997-2008 proběhlo přes 100 akcí, včetně vyplenění Trnavy, afterparties po Laibach, FLA, Skinny Puppy, tématických večirků s videoprojekcí, :Wumpscut: party s Throbberstalkem a fetišisty, atd.

No a to je skoro konec pohádky o tom, jak cASE a Tranzistor k mixáku přišli. Ještě se sluší doplnit rok 2011, kde po tříletý odmlce proběhlo dvojitý vzkříšení SYIH party v prostoru klubu GOX, kde byl super zvuk, ale nemělo to delší perspektivu... C-U / 666 (cASE).

SEE YOU IN HELL with cASE & Tranzistor
8. prosince 2018 (start 20:00)
Praha, Underdogs' Ballroom & Bar (Nádražní 3)
Vstup: 100 Kč

See You In Hell

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

P.S. Kdosi se mne teď ptal, jestli v klubu bude i dětský koutek. Nuže pokud někdo plánuje přivést svoje ratolesti, bude to určitě super, o děcka se postaráme. Budeme tam mít připravený útulný koutek nazvaný "Dreamhouse" se dvěma stroboskopy a kvadrofonním zvukem, kde si budou moci děcka pohrát s rozbruskou a ocelovými pružinami, vyzkoušet karaoke Noisex a malování krví na obličej, zasoutěžit si o pár vinylů s Merzbow a Rasthof Dachau a po odbití půlnoci se ti nejmenší mohou vyfotit s Bafometem u devátého kruhu...
Vinyl Merzbow do tomboly klidne dodam, prisly mi dva a oba pokrouceny. ;D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.