Client se vrací k prapočátkům – angažují Xan Tyler

Kuriózní náplastí na díru v sestavě uniformovaných electro-synthpopových letušek Client je členka prapůvodní kapely Technique.

Xan-Tyler-Technique-1999


Když loni v zimě opustila řady Client jejich frontwoman Sarah Blackwood, aby se věnovala vlastním projektům (jistě si pamatujete), visel nad budoucností kapely veliký zářivý otazník. Druhá polovina tvůrčí dvojice Kate Holmes se však nevzdala a začala hledat náhradu. Tu našla v Xan Tyler, člence projektu Technique.

Na tom by zřejmě nebylo nic tak zvláštního, kdyby Technique, pojmenovaný podle alba New Order, Kate s Xan v polovině devadesátých let samy nezaložily. Ryze dámské duo mělo sice našlápnuto k zářivým zítřkům, natočené debutové album však nakonec vůbec nebylo vydáno z důvodu bankrotu vydavatele. Jediné, co z Technique zbylo, jsou dva singly z roku 1999 “Sun Is Shining” a “You & Me”.

O dva roky později měla kapela jet jako předskok turné Depeche Mode, a protože se Xan Tyler nemohla zůčastnit, Kate narychlo angažovala Sarah Blackwood z Dubstar a téměř ihned poté přejmenovala svůj projekt na Client.

Historie se tedy opět v pověstném kruhu stáčí zpět na úplný počátek. Přejme tedy dámám mnoho úspěchů, o dalším vývoji vás samozřejmě budeme informovat.

 


Technique – Sun is shining



Zdroj: Blackvector.se (Xan Tyler joins Client – Back to were it all started)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.