Der Blutharsch pokřtí v Praze nové album

derblutharshdeutschnepaljastrebchapeau_sVe čtvrtek 19. září můžete vidět v pražském Chapeu Rouge spolky Der Blutharsch and the Infinite Church of Leading Hand, Deutsch Nepal a Jastreb.

 







 

Večer bude probíhat jako kontinuální proud hudby, kde jedno hudební těteso bude volně přecházet do jiného. Vrcholem večera bude křest nového alba "The Cosmic Trigger" kapely Der Blutharsch and the Infinite Church of Leading Hand, která si pro celosvětovou premiéru vybrala právěPrahu. Album vychází jako CD, kazeta nebo vinyl. Praha je navíc první zastavkou letošního turné, které je pravděpodobně na delší čas poslední. Takženeváhejte a doražte.

Při putování světem hudebních žánrů hluboko zakořeněných v undergroundu najdete v zásadě dva typy kapel, a sice ty, které hrdě nesou prapor svého žánru přes všemožné těžkosti a ty, jejich kariéra připomíná středověký cestopis, na každé stránce objevující nové a nové zázraky. Ostatně, možná nejvýstižnější popis současné tvorby a posunu Der Blutharsch, kteří se představí 19. 9. 2013 v pražském Chapeau Rouge, by byl Mandevilla na LSD.

 

 
Der Blutharsch and the infinite church of the leading hand 


Sám principál DB Albin Sunlight Julius, chasník z předměstí Vídně s českými kořeny, se v hudebním výrazu posunul od radikálního martial/industriálního vyznění, přes rockovou a experimentální přímočarost až k old school psychedelii říznutou metalovým manýrismem skupin jako Aluk Todolo nebo sebranek kolem chorvatských Jastreb, přičemž obě jmenovaná tělesa jsou s DB a jeho labely Hau Ruck! a WKN spojeny více než těsně.

Na kořeny se nezapomíná, a tak si velekněz kultu nekonečné ruky přizval do Prahy legendu dark ambientní a industriální švédské scény Deutsch Nepal a výše zmiňované záhřebské Jastreb; ostatně členové obou formací se představí i Albínově doprovodném orchestru. Podle ochutnávky nová desky kapela zní ještě více psychedelicky s ještě větším důrazem na atmosféru současného černého krautrocku.
 



Deutsch Nepal – In the Other End of the Bottle 

Nebojte se zúčastnit se hudebního přijímaní a prožít si duchovní neklid jak vystřižený z filmů Kennetha Angera! Ponořte se spolu s námu do temných vod rozpuštěných halucinogenů v posvátných nádobách Der Blutharsch and the Infinite Church of Leading Hand 19.9. 2013 v pražském Chapeau Rouge

Der Blutharsch and the Infinite Church of Leading Hand (A), Deutsch Nepal (SWE) a Jastreb (HR)
Praha, Chapeau Rouge (Jakubská 2)
19. září 2013
Vstup:  280 Kč přesdprodej Ticketstream / 350 Kč na místě 

blutharshdeutschnepaljastrebchapeau

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Cive, včera sakra dobré, nejsilnější show Blutharsch, kterou jsem viděl. Lina Baby relativně střízliv a skvělý vokální výkon, kluci z Jastreb spolu s Blutharsch přitápěli jak diví a Albin výrazně soustředěnější, když si ovládal jenom klávesy a vybodl se na zpět a ostatní nástroje. Pro mě určitě znovuzrození další silné kapely...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.