Jaké horory můžete v listopadu číst a na jaké "strašání" do kina?

cinemaZajímá vás, na jaké horory můžete v listopadu do kina a jaké strašidelné tituly najdete na pultech knihkupectví?

 







 

Začněme u filmů.


Insidious 2 - oficiální trailer

 

Hororový fanoušek po zbytek listopadu už za kino příliš neutratí. Pokud máte rádi duchařiny, je tu pokračování filmu z roku 2010 - "Insidious". Režie se i tentokrát ujal malajský tygr James Wan ("Saw", "Zlověstné ticho", "V zajetí démonů"). V prvním filmu jsme byli svědky pořádné bubushow. Rodinu nebožáků terorizovala parta duchů a nechyběl ani samotný čert s pořádnými kopyty. Nakonec však zůstal v člověku pocit, že Wan tenkrát prohospodařil šanci na opravdu silný horor. "Insidious 2" začíná tam, kde jednička končí a dle prvních reakcí není ani o chlup horší, rozvíjí i objasňuje některé věci z původního filmu a nebojí se místy i decentního nadlehčení. Nechme se překvapit...

 


Byzantium - oficiální trailer

 

Neil Jordan, který kdysi půvabně zpracoval "Interview s upírem", se ke krvesajnému tématu vrací po bezmála dvaceti letech. Tentokrát zpracoval dívadelní hru Moiry Buffini "A Vampire Story" a pod názvem "Byzantium" tak v kinech běží další dílo, které se veze na současné popularitě dětí noci. A vlastně nebudou tyhle dva filmy nejspíš ani tematicky daleko od sebe. Hlavními hrdinkami totiž budou ženy, kterým zdaleka není tolik, na kolik vypadají. A rozhodně to nebude jen kvalitním krémem proti vráskám. 

 


Carrie - knižní trailer

 

Co se knih týče. Na pultech se díky nepovedenému remaku kingovské klasiky "Carrie", který nedávno běhal v kinech, v novém vydání vydavatelství Beta-Dobrovský opět nachází první román krále hororu. S filmovou obálkou je tak znovu k dostání klasický příběh týrané dívky, která má telekinetické schopnosti a je okolím donucena je použít. Na tenhle fenomén se ostatně brzy podíváme obšírněji. Stephen King je sázkou na jistotu. Navíc se k nám dostává také jeho letošní výtvor "Joyland", který se v na českém trhu jmenuje "Lunapark".

Anotace praví: Píše se rok 1973 a jsme v zábavním parku na malém městě v Severní Karolíně. Devin Jones, vysokoškolák s literárními ambicemi a čerstvě zlomeným srdcem, se rozhodne pracovat přes léto u kolotočů. Najde si mezi světskými nové přátele, kteří ho nakonec přijmou mezi sebe, zachrání jednomu děvčeti život, spřátelí se s umírajícím chlapcem a zamiluje se do jeho krásné matky. První polovina příběhu je milá a nostalgická, ale už zde se jako spodní proud táhnou zlověstná znamení. Devin se dozví nejen to, jak se obsluhuje kolotoč, ale i to, že ve Strašidelném zámku byla před čtyřmi lety zavražděna dívka, jejíž vrah nebyl dopaden a dívčin duch se lunaparkem stále potuluje…

 

1403618

 

Pátou knihou se uzavírá kompletní soubor díla H.P.Lovecrafta, o který se postaral Albatros. Tento poslední titul se jmenuje "Spisy 4 - Stín z času" (spisy 3 byly rozděleny do dvou knih). Najdete v něm rozsáhlejší klasiku "V horách šílenství", nebo kupříkladu povídky "Stín nad Innsmouthem", "Věc na prahu" a titulní "Stín z času".

 

lovecraft_spisy4

 

K dostání je také druhý díl trilogie "Živí mrtví" s podtitulem "Cesta do Woodbury". Robert Kirkman (autor celého multimediálního nemrtvého kolotoče) a Jay Bonansinga v něm sledují další osudy hrdinů oblíbeného komiksu, televizního seriálu i více či méně úspěšných PC her. Spolu s nimi samozřejmě také jejich věčných společníků - zombií. Vydává Baronet.

 

the-walking-dead-zivi-mrtvi-cesta-do-woodbury

 

Edgar Allan Poe je samozřejmě čtenářům Sanctuary.cz důvěrně znám. Na své si rozhodně přijdou milovníci jeho strašidelných povídek. Ve sbírce "Jáma a kyvadlo a jiné povídky" vydavatelství Dobrovský připomene nejen klasickou titulní bezútěšnost. Shodou okolností další soubor kratších prací mistra vydává i B4U Publishing pod názvem "Černý kocour a jiné hororové povídky". Také v něm je "Jáma a kyvadlo" a krom něj také právě "Černý kocour", nebo "Předčasný pohřeb". To celé s ilustracemi argentinského malíře Luise Scafatiho.

 

732299

 

Zaujmout by mohla také příloha listopadové Pevnosti (číslo 11). Je jí komiks "Dracula". Petr Kopl zasadil do komiksových bublin klasickou předlohu Brama Stokera, takže si můžete notoricky známý příběh vychutnat v trochu netradiční podobě.

 

169324_big

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.