Všechno nejlepší do nového roku!

Czs_presented2013_sCo by to bylo za konec roku bez trochy té rekapitulace, no ne?










Tak, a je to. Z roku s magickou třináctkou na konci zbývají už jen hodiny a tak je ideální čas se podívat, jak jsme si letos vedli. Začněme u webu:

Od 1. ledna 2013 jsme pro vás přichystali 1325 novinek, což znamená, že jsme se oproti loňskému roku polepšili o 278 novinek, v průměru tedy publikujeme 3,6 novinky denně. Kromě toho jsme vás pozvali na 33 akcí, napsali (i díky pomoci externistů) 42 reportáží a zrecenzovali 28 desek. Udělali jsme 22 rozhovorů, mezi kterými nechyběla taková jména jako Erk z Hocico, Robin Guthrie z Cocteau Twins, Bill Leeb z Front Line Assembly, autorka knihy "Gotický svět" Natasha Scharf, Claus z Larsen z Leæther Strip/Klutæ, Anne Marie Hurst ze Skeletal FamilyDaniel Myer, Franz Treichler z The Young Gods, Simone Salvatori ze Spiritual Front, Dirk Ivens z The Klinik, Michael Seele z The Beauty of Gemina, Ashley z The Devil & The Universe, Gauthier O. Children a řada dalších.

Pro úplnost dodejme ještě 5 přírůstků do rubriky Média o goths, 8 Retročlánků a 18 příspěvků do rubriky Ostatní, mezi kterými byla například seminární práce o goths Aleny Sýkorové a kolektivu či studie "Co jste chtěli vědět o EBM a báli jste se zeptat" Martina Rychlíka a Terezy Pavlíčkové. Hororům se pak věnovaly Paesantovy články o Švankmajerovi a hororových poutačích nebo Demiho nový seriál, mapující novinky ve světě filmu a knih, které by mohly naše čtenáře zaujmout.

Letošní měření návštěvnosti bohužel není přesné, protože naše měříče chvilemi vypadávaly, ale za rok navštívilo náš web 150 749 měřených návštěvníků, největší provoz byl 1. srpna, kdy se k nám podívalo za jediný den 910 čtenářů. Průměrně k nám zaskočí cca 12 560 návštěvníků týdně s 275 576 naměřenými zhlédnutími za rok. Protože nám ale chybí údaje za některé dny, budou reálná čísla ve výsledku o něco vyšší. Na Facebooku překročil počet našich fanoušků druhou tisícovku (aktuálně nás sleduje 2 119 lidí). Postupně také narůstá počet kapel a DJů na sesterském serveru CzScene.

 

PGT2013

 
Ale neflákali jsme se ani jako pořadatelé. Na detaily se podíváme v samostatném článku, ale rámcově si připomeňme alespoň jména, která se nám podařilo dostat do České republiky – mexičtí zakladatelé aggrotechu Hocico, jedny z nejdůležitějších tvrdě elektronických kapel The Klinik nebo Leæther Strip, z kytar zase samotné Skeletal Family, kteří v osmdesátých letech pomáhali po boku Sisters formovat tvář britského gothic rocku. Ze slunné Itálie jsme pozvali jak potemnělou divoženku Tying Tiffany, která rozhoblovala Prahu i Brno, tak uhrančivé lascivní romantiky Spiritual Front. A jako zákusek jsme si dali rakouské ghostwave okultisty The Devil & The Universe, kanadsko-bulharský kytarový trojboj Spectres/Voyvoda/Shemale Zero a estonské Freakangel. Většina z těchto kapel si navíc u nás zahrála vůbec poprvé, a tak máme samozřejmě radost, že se je sem povedlo pozvat.

Z mimokoncertních akcí jsme pochopitelně nemohli opomenout tradiční gotické setkání Prague Gothic Treffen (s DJi jako Daniel Myer, Martin Oldgoth, Volker Zacharias, s gothic picnicem a letos i s besedou se spisovatelkou Natashou Scharf), Zombie Walk (tentokráte s neoficiálním podtitulem "Monzun Mayhem", kdy se čtyři stovky nejtvrdšího ZW jádra brodily skoro po kolena v kalužích), Postapo Party (kde Akimbo oslavilo dvacetileté výročí), (v prosinci bohužel už poslední) Gothic Brandejs a pár vydání BatSave

PGT

 

Všechny tyto aktivity, páchané ve volném čase, bychom letos jen těžko stíhali, nebýt čerstvé redakčně/pořadatelské dvouposily Demi a Tereza Pavlíčková, kterým tímto ještě jednou srdečně děkujeme za jejich čas a tolik potřebnou energii. A stejně tak děkujeme i našim "externím dopisovatelům", především Kootchovi, Beowulfovi nebo Sudlici, a vůbec všem, kteří nám v našich aktivitách jakkoliv pomáhají (třeba Muchach0 R0b0t0, Zini, The Last, Llew, Angelina Angelic, Vladimůra...). Díky, kamarádi!

Naše největší díky ale samozřejmě patří vám všem, kteří chodíte na náš web i akce a dáváte tak celé existenci party pod hlavičkou CZ Sanctuary smysl. Moc vám za to děkujeme, protože nás to pořád náramně baví a máme chuť v tom pokračovat (pokud to jen trochu půjde) i v tom dalším roce. 


Už teď víte, že pro vás máme nachystané koncerty Project Pitchfork + Architect, The Birthday Massacre a Psyclon Nine. A správně tušíte, že to určitě není pro 2014 všechno – zrovna pilně vyšíváme na dalších koncertech, kterými bychom rádi oblažili vaše i svoje srdéčka. Dopředu ale můžeme slíbit, že i příští rok chystáme další ročník největšího gotického setkání v našich končinách Prague Gothic Treffen a na své by si měli přijít i milovníci mrtvolného flashmobu Zombie Walk. A co dál? Stačí dál sledovat náš web, a všechno se dozvíte jako první ;).

Tak tedy do nového roku hlavně hodně štěstí, zdraví, nadhledu, kreativity a taky kvalitních koncertů, parties, desek a festivalů!

PF 2014 vám přeje vaše CZ Sanctuary, aneb Demi, Ezechiel, JiSe, Nephilim, Paesant, Pavel Zelinka, Tereza Pavlíčková a Samgarr

 

Czs_presented2013

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Vám taky všechno nejlepší ! Jste super parta a děláte skvělou práci díky moóóóc! :-)
Mockrat dekujeme :)! A Tobe navic prejem i hodne zdravi, at Ti v pristim roce uz zadna akce neutece:)!
Také vám přeji vše nejlepší do nového roku a díky že jste. :) Vážím vaší pořadatelské činnosti a doufám, že v tomto roce bude třeba i víc nekoncertních akcí typu Batsave. :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.