Report z Vanessy v Ostravě a Olomouci

vanessaasieMoje putování s podomními muzikanty z Vanessy, nás přivedlo na druhý kontinent, na odvrácenou stranu Evropy – páteční evangelium v Ostravě a sobotní v Olomouci. Aneb hned dvojitý report od Kootchy.





 


Vzhledem k tomu, že jízda po D1 není psychicky devastující jen pro policajty nebo turecký kamioňáky, někdo rozumný rozhodl, že v Asii zůstaneme spát a nebudeme se mezi kšefty vracet. Nahrnuli jsme se do Transita ve výjezdním složení Hauser, Stuchlý, Tuzex, Václav zvukař, Michal světlař, Vojta řidič, já a v Pardubicích si nás úplnou náhodou stopnul Papež. Není lepšího nápadu (viď Samire) než všechny nakopnout kofeinovými žvýkačkami, u toho pít na benzíně kafe a colu. Takže než jsme dojeli do Pardubek, převyprávěli jsme si dohromady snad i zákoník práce.  A jelikož je Mirek značně empatický, tak aniž by požil tunu kofeinu jako my, ihned se plně zapojil do plácání blbin, takže nám cesta rychle utekla.

Klub Barrak se nám hned po příchodu fakt líbil. Všechno mělo takovou správnou velikost, pěkné pódium, voňavá šatna, čisté hajzly, všichni na svých místech, super. Dokonce jsem se seznámil s Ostravským elektrofandou nr.1 Frantou Vokurkou, s kterým se z Nyxu známe už léta, jenom jsem netušil, že nick RAH je totožný s Vokurčákem. Dělal nám něco jako club managera a onědlho pochopíte, že měl docela honičku.

Kluci nazvučili docela rychle, ale bylo jasné, že něco chybí. Prostě basy vás musí kopat do hrudi, jinak to není ono. Já už jsem tyhle nic neřešící rozhovory skoro zapomněl, protože na velkých pódiích, kde se obyčejně ochomýtám, nikdy nic takového neuslyšíte, ale výživné jsou stále!

Papež: “Pane zvukaři, těch subbasů je moc málo, já potřebuju aby mě to dupalo po hrudníku.“ No a teď přichází to, co v malých klubech snad tetují zvukařům do mozku.
Zvukař: „To stačí, na to tady hrají všichni“.
Papež (bez nervozity v hlasu):  „Mě vůbec nezajímá, že na to hrají všichni, proto jsme Vám poslali rider se specifikací PA systému.“ 
Zvukař: „Hele kluci, hral tady Dan Barta a nestěžoval si, byli tu hiphopeři z Prahy a taky byli spokojeny.“ 
Papež (lehká nervozita v hlasu): „Mě je to fakt ukradený, hraje to blbě a bez pardonu musíme přidat subbas."
Zvukař: „Tož ja myslim, že ne, hrajou tady na to všichni a nikdo si nestěžuje." 
Papež (velmi nasranej): “Neříkejte už tu větu, že to stačí! Buďto přivezete aspoň jeden woofer, nebo hrát nebudeme!“ 

No samozřejmě, že Vokurčák sehnal basák. Samozřejmě, že to okamžitě hrálo jako kráva!  Samozřejmě, že zvukař byl pak spokojený, protože to najednou mělo úplně jiné koule než Bárta a hiphop z Práglu. Samozřejmě, že zvukaře pak místní plácali po zádech se slovy „Pičo pěkně si jim ukazal, jak to tady ve Štatlu umime nakroutit“. No nic, nebylo to poprvé ani naposled, hlavně, že jsme se domluvili.

 

soundcheckostrava


Ostrava je opravdu region razovity. Tolik ožralých lidí na jednom místě jsem už opravdu ranec dlouho neviděl. Chápu, že v podstatě sousedství se Stodolní podpoří hladinu alkoholu, ale abych ještě před koncertem viděl holku s pěnou u huby, to už je velkej metal. Já ani netuším, co tam všichni chlastali. Jelikož tam měli místo piva Ostravar, tak asi panáky a víno. Tour sice ještě neskončila, ale větší alko-šílence už asi těžko potkáme.

Začal koncert. Více než dvě stě padesát natěšených lidí čekalo, co bude. Centrální laser krásně olizoval úchylného kněze uprostřed scény a neskutečně nachcáná tlupa lidí pod ním rozjela nekončící pogo. Od začátku jsem tvrdil, že jet do Ostravy bez ochranky, do klubu kde není security, je o hubu. To, že zestárle-vrásčitá ožralá místní striptérka Dáša poleze ostentativně na pódium tančit, jsme netušili, ale budiž. Ale že skoro každý najebaný chachar pod pódiem, bude mít nutkání zvedat odposlechy, válet se v pedalboardu a hlavně sahat Popemu na werky, by nás fakt nenapadlo. Připadal jsem si fakt jako v blázinci. 

Jen co jsem tý ožralý píče řekl, ať tam neleze, hned tam byla zpátky. Když se válela jen po Samirovi, tak hovno zle, ale když se začala válet po Popem a dost nebezpečně se nakláněla nad keyboardy, to už byl průser, který naštěstí vyřešil Moimir sám, prostě jí vykopnul z pódia pryč a díky jeho evil odměřenému pohledu, se už nevrátila. No ale přišli jiní. Nějakej totálně nablblej motorkář najednou stál vedle Hausera a čuměl, naštěstí se s ním Samir nesral a shodil ho dolů. Kurva kde to jsme? 

V rychlosti si balím u zvukaře brko a najednou slyším Moimira jak volá do mikrofonu zoufalým hlasem „Kootchoo“, tak to je už asi fakt zle. No běžím tam a vidím kreténa, jak má zvedlý odposlech skoro nad hlavu a kdyby ho nepřidržovali ostatní chachaři, tak by sebou (a hlavně tou bednou) praštil o zem. Snažil jsem se to nějak klidně vyřešit. Moc to nešlo. Když se začal válet Tuzexovi v pedal boardu, tak už padly i nějaké facky těm dementům, co ho bránili. Odposlech skončil očekávatelně na zemi, ale snad to přežil. 

 

Vanessa



Největší průser ale přišel, když jiný kokot začal Popemu strhávat klávesy do lidí, toho už jsem řádně nakopl do koulí. Možná dobře, že jsem to udělal, protože kdyby se dotknul ještě jednou čehokoliv na pódiu, dostal by gelovým nervákem přímo do tlamy. Vtipné bylo, když se kapela vrátila na přídavek, tak meganasraný Pope s nervákem v ruce, řval na kohosi před sebou: „Vomluv se! Řikám vomluv se!“ Vokurka stál vedle mě a pravil: „No, hlavně ať to nenarve do huby tomu klukovi, na kterého huláká, protože ten se ničeho ani nedotkl a navíc nemá nohu“. Panoptikum města ostravského, to nezažijete nikde jinde. A to jsem si nedokázal představit, jaké nachcané kreatury přijdou za bandem po show do šatny. Cíbo-vole-ty náš fízle, už nás nikdy nesmíš nechat jet samotný tak daleko od civilizace!

Koncert to byl po zvukové stránce nejlepší z celého tour. Fakt stačil jen přidat woofer a hrálo to jak Fear Factory na Sonisphere. Hauserovi i Popemu bylo skvěle rozumět. Tuzexí kejtra byla všude, ale bylo jí akorát a Jardovy bubny jako z desky. I na pódiu vše hrálo, jak mělo, maximální spokojenost. Přišlo mi, že dorazili hlavně ti starší, takže logicky nejvíc vyváděli na „Flashback, Kolumbii a Jedu do Brna“ …teda „do pekla“. Velká odezva byla na staronového „Mikronauta“. Z nových jednoznačně zvítězily „Holky z Gymplu“, protože je to song o mladých kurvách z Ostravy. Fakt škoda těch pár nejvylitějších debilů, protože bez nich by to aspirovalo na Vanessí koncert roku!

Po show sedíme v šatně a najednou se rozrazily dveře a dovnitř vběhl totálně nalitej mamlas a vrazil mi do ruky Hauserovu Bibli. Než jsem se stačil zeptat, o co jde, znovu se rozletěly dveře, vběhl náš řidič Vojta, který při koncertech prodává merchandise, chytil toho ožralu a už ho mlátil. Až po chvíli z něho vypadlo, že mu ten týpek jednu Bibli ukradl a nepochopitelně se běžel schovat k nám do backstage jako do kostela. Po tomhle závěrečném extempore za námi dorazili kolegové ze Schwarzprior a Samirův letitý kámoš Strom, no a nezbývalo nic jiného, než vyrazit do Stodolní. 

Byli jsme už všichni dost na kaši, takže tam byla nehorázná zábava. Po cestě jsme potkali na zastávce usedavě plačící striptérku Dášu, kterou nikdo nechtěl nefiknout, a jí se to asi dotklo. Nevím.  Ale byla uražená a na Stodolku s námi nechtěla. Asi největší prdel byla, když Samir běhal mezi těma mladýma násoskama po chodníku a hulákal: „Heč-heč, já mám jako jedinej na Stodolní půůůl géééčka!“. 

Přece jenom už nejsme nejmladší, tak jsme nechali Stodolní kinderům a vyrazili jsme do domácího podniku kluků ze Schwarzprior, do nálevny jménem „Plán B“ a tam už ke konci moc nevím. Matně si pamatuju, že to tam s přehledem nejvíc sedlo Tuzexovi, kterýho jsem takhle zmatlanýho ještě neviděl. Kapela se odpotácela na hotel a já s Priorama kolem šesté ráno domů. Tam jsem taky zažil něco těžko popsatelného, ale to už je jiný příběh. Dlouho na Tebe nezapomenu, Ostravo!!!

 

redneckbros


„Vstávej vole, už pojedeme“ volá mi ráno ve dvě odpoledne Václav. V recepci hotelu Imperial bylo zjevné, že se včera kalilo, ale moc jsme to nezdržovali a vydali se do Olomouce. V autě bylo veselo, protože jsme (v dobrém) rýpali do Jardy, že myslí jenom na kurvy a píchání, což nám vydrželo skoro celou cestu. A když do toho těsně před Olomoucí zapojil Samir i Popeho, tak už sem zase slzel smíchy. 

Zastavili jsme na jídlo v Mirkově oblíbeném bolševickém hotelu a tam nám ukázali co je to porcička žrádla. Jenom ta polívka v malém kyblíku by zasytila celý S-Cube klub, kam jsme mířili. Všichni to jedli přes půl hodiny, ne tak Samir. Ten to za neustálého bodrého píčování zhltnul za pár minut a podle jeho slov se šel do auta vyhajat. Jak po příchodu do Tranzita velmi správně podotknul Jarda,“ žádný vyhajat, ale vyprdět – dyť tady je normálně mlha, jak je tu nasráno“. Vyvětrali jsme káru a šup do klubu za ČenDou, který už na nás jako dobrý promotér čekal.

S-Cube nedosahuje kvalit Ostravského Barraku – nejenom zvukem, ale i profesním obsazením. Prostě nechat jednoho mladého kluka (maximální respekt Tobě, já bych to nedělal) zařizovat vlastně úplně všechno, je nesmysl a je zázrak, že to dopadlo, jak to dopadlo. Zásadní problém byl v odposlechových bednách, které sice splňovaly parametry dané riderem, ale nefungovaly. Hned od začátku zvukovky, jely zhruba na padesát procent a hodinu a pul před startem, přestaly makat úplně. Takže v podstatě proběhla podobná věta jako včera: „Hele buďto tady budou bělošský funkční odposlechy, nebo jedem pryč“. Naštěstí je ČenDa při smyslech a velmi záhy sehnal vše, co bylo třeba. 

Další blbost byl laser, který nějaký místní rozumbrada napojil naostro do sítě, takže nešel ovládat. Původně se měl objevit jenom párkrát, ale díky diletantismu místního chytráka a absolutnímu vytížení jediného technika, který byl na místě, prostě svítil furt. Což by bylo v pohodě na koncertě Black Milk, ale ne Vanessy. Tímto vysvětlením se chci jménem kapely omluvit Olomoučákům – ten laser byl renonc techniky, je zcestné si myslet, že by Vanessa byla přes efekty, tak pouťově světská! 

Tentokrát předskakovali Valerians Future. Kluci se ve dvou snaží uhrát velkou kapelu, což se jim daří jenom zčásti. Mně to přijde nějaké moc punkové. Místo zvuku kytar jak od Ministry to byli Visáči z roku devadesát, vocal  byl snad ještě horší. Ono to nebylo špatné, ale moc amatérské. Vydržel jsem dvě pecky a radši se šel předhánět s Tuzexem, kdo vypije víc plechovkové coly. Tak jsem si koupil pátou a zmizel v šatně, kde se už natíral Samir nabílo zvenku i zevnitř.

 


Vanessa – Ahoj, chcípni! (3.5.2014 - S-Cube, Olomouc)
by FavouriteSlave101


Show byla v pořádku, bez chyb a soudě podle reakcí po koncertě byli místní nadmíru spokojeni. Dokonce jim ani moc nevadil, ten nepřehlédnutelný laser, což mně maximálně, takže jsem půl koncertu strávil z boku na pódiu vedle Tuzexe, kam ta diskoška nedosvítila. Byl jsem tam tak šikovně schovaný, že když začali drtit „Tragikomix“, vzal jsem koště opřené o zeď, rozkročil se jak hévy metalovej guitarist,naladil a odboosteroval ho unisono s kapelou. Připouštím, že je to demence, ale kdy se vám podaří si zahrát s Vanessou na jednom pódiu, že? 

Jelikož opět dorazil Herrich z Vídně, přestal jsem být světloplachý a na posledních pět pecek šel pařit do kotle. „Diskopíča, diskopíča“ se neslo klubem a vzápětí. „Ahooj,chcípni,“ pak jsme se už jenom „Prokopali“, zafetovali v „Kolumbii“ a „Jedém do pekla“ totiž – jedeme domů.

 Nejdříve to vypadalo, že po tom zvěřinci v Ostravě vyrazíme hned, ale najednou začali poletovat nad stolem panáky. Samir začal operovat kolem baru a s větou: „Tyvole, mně se nechce jet tolik hodin sjetej domu, dáme Jégrmajstra“ už to fičelo. Z Olmiku jsme se vypotáceli asi ve tři ráno, ještě dobrou hodinu cesty nám Hauser ničil bránice svými historkami, pak usnul a my, vyjma Vojty, zdechli taky. 

Fakt dobrá asijská tour, fakt dobrej meydan. AVE VANESSA!

P.S. Na závěr ještě jeden vzkaz od Samíra – nekupujte prosím knížku Biblééé přes internet a už vůbec ne ze stránek Bibleee.cz, prodávaj to odporný šméčkaři z Brna. Konkrétně jeden brněnskej blekota a jeho tělnatá žena/chropyně. Kupujte ji jen na koncertech přímo od Vanessy. A kdo nemá peníze nebo se mu je nechce za knihu dávat, může si Bibleee zadarmo stáhnout tady.

 

vanessaolomouc

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Ezi ten odkaz na Bibleeee nefunguje....
jen ta tečka ; )
3.5.jsme si udelali extrem den.Nejprv sme byli v brne na nam.Svobody na mitinku Dsss s T.Vandasem,po nem sme si rekli,co takhle jet do Olmiku na Vanessu?a taky ze jo!Bylo to supr!S cube se me zdalo ze lepsi zvuk nez fleda-brno.Co me prekvapilo ze Olomoucakum trvalo nez se rozjeli,jen par jedincu vcetne me parili od zacatku!Rozjeli se az po Jimmym Jonesovi.Byl to supr den,tzv.extremni strana v brne a po te extremni kapela v olmiku.Moc se nam to libilo!!!
Ten prispevek co jsem psal pred chvili,by pojmenoval od VANDASSE K VANESSE.Ten den3.5.se nesl v tomhle duchu.V S-Cube nikdo nepoznal ze zrovna nase ksichty od toho dne d 3.5.byli uvodni na novinkach.cz jeste do2dne!a to bylo dobre.Kdyz se skveli Pope zajma i o historii,doporucuji mu se podivat na guidemedia.cz,pisi o zamlcovanych faktech,ktere autori postupne nalezaji v archivech.Nejde o zadnou propagandu!Jinak Papezova tvorba je vynikajici!!!
hele a vy jste byli na Vandasovi jako sympatizanti???????
Už by to mělo jít:)
super Demi, už to jede!
Pardon, pardon, chybka se vloudila a Demimu díky za opravu! :)
Hele ty striptére,až na to že jsem nebrečela a pár věcí jsi překroutil,ale když tě to baví tak si užij svých 5 minut slávy
no že jsi striptérka nám řekli tvoji kámoši, to že si fňukala na zastávce, protože tě Jarda nechtěl je taky pravda, nevím co bych překrucoval a s těma pěti minutama slávy..... to mi píšeš Ty po tý trapárně co si předvedla??? no jak myslíš no :))
jo, dobry kotel patkařu ze stodolni, radobyhipstru, metlosu a jine zvěře s malou enklavou fandu i pametniku. a dost z nich si to fakt uzivalo, coz je fajn (to sem trochu necekal, stejne jako tak slusnou navstevnost). zvuk fakt prijemny, zadna brutalni hlasitost. a hlaska "protože ten se ničeho ani nedotkl a navíc nemá nohu." je skvela. <br /><br />ten ostravar tam je pruser ale. komu se timhle prospeje, to fakt nevim.
Takže jsem se byl na tu VANESSU podívat. No hrůza. Nejhorší koncert co jsem kdy viděl. Ten smutně tlustý pán v kloboučku vůbec neuměl zpívat. Něco tam brblal a do toho tam strašně řvala katara + bicí. Strašná zvuková stěna alá pejsek s kočičkou. Kůůču jsem nikde nezahlédl, to kdyby mi chtěl nakoupat koule, ale asi leštil kouličky kapele v zákulisí, takže byl vysílen. On je totiž strašný drsňák a všechno musí řešit. Hlavně rád asi lidem ubližuje. Takže tupý násilník. Všude kolem mne byli nějací divní lidé. Žádná veselá barva. Samý černokněžník v černém tričku. Hrozná uniformita. Vystříhané palice. Na tričkách se furt opakovaly nějaké čísla 246, nebo tak nějak. Pak ješte jak to bylo... Jo Frau lein anšábl, takže nacisti. Strašně tam vepředu skákali, byli drsní, pak po koncertě chlemtali pivo a byli velmi oduševněle nedbale drsní a ukazovali, jak moc toho alkoholu vypijí. Zajímavé bylo, že jsem na všechny narazil na mém nočním putování Olomoucí. To už ale byli v kavárničkách. Bad kapela
Hmm "unudeny" opravdu zajimavy komentar,kurva nespletl sis koncert vanessy z nejakou diskarnou na stodolni?asi jo...me me si zarucene pobavil...top koment tady,jinac kluci v olmiku super koncert az na ten zvuk...ale jen prvni skladby..pak se to dalo,kluci jsou proste spicka
by mě Kootcho celkem zajímalo co tak potkáváte na tůře za pokoncertní muziku pokud se teda chvíli zdržíte. co různýho se třeba v těch klubech pak hrálo a jestli lidi někde spíš zmizí nebo zůstanou
no v aute obycejne neposlouchame nic, protoze překřikovat se v osmi lidech je náročný. Pred koncertem Pope pousti mix old schoolových EBM a po koncerte si to barmani uz jedou sami... hlavne si obycejne zalezlej v satne a je ti jedno, co vepredu hraje
Gelový Nervák. Je dobré vědět, co jsi za Zmrda. Přestaň se opičit po Vanesse. Na to nemáš. Takové zmrdy se sprejem jsem už potkal. Jenom se třepeš až ho budeš moci vytáhnout co?
To bude nedostatkem gothaje...
JA :-) Hudbu a politiku většinou oddeluji, Vanessu poslouchám už od Flasback, zažil sem koncerty na favale.S politikou to mám tak že jsem vždy volil SPR-RSČ, poté jak se "vytratili"volil sem DSSS.Ti co se tam v tom parlamentu pořád střídají jsou opravdu pro mě nezajimavi.Nedavejte na Tv, Noviny atd.Přesvědčte se samy!!!!
aha:))))))
taky by mě zajímalo...
Dlouho jsem se tak nezasmala, please, vic koncertu (a tim padem reportu) z Ostravy! :-D
doufám, že už tam dlouho nepojedem :)))
to sem právě myslel, to, co pak hraje na sálech. nedávno se ti to někde nějak nepozdávalo, tak se proto ptám, jestli to třeba jinde bylo lepší, příp. co to tak bylo (neboli to si tam pak pustěj fait no more, amona tobina, muslimgauze nebo něco jinýho ?)? ale jestli tohle raději nevnímáš, protože nechceš nebo nemůžeš, tak pak OK :)
V Bratislavě po koncertě pouštěli starý EBM, Nitzer Ebb, Krupps, Kirlian kamera a tak... takže bezva. v Roxy myslim nic, v Chomutově jsme hned vypadli a Rock Café nás vyhodili a nahoře diskoška.
Kdybyste to ještě nevěděli, tak Unuděný je alterego kootchi, je to poznat z jeho písma, který má vždy úplně stejný font. Proto se taky neviděl v Ostravě, nebyli tam totiž Zrcadlá. Co vše člověk neudělá pro zvýšení návštěvnosti a reakcí na články..
:)))) no ja bych si asi vymyslel kvalitnějšího avatara:))
Ad. Ostrava - ty vole ja byl asi na uplne jinem koncerte v jinem meste, a kamosi co jsem se tam s nima bavil asi zrejme taky byli uplne nekde jinde. Ja chapu, ze pises poutave reporty, ktere jsem si pred koncertem vanessy v jinych mestech precetl, ale kdyz srovnam co si napsal o koncerte na kterem jsem byl, pak opravdu zacinam pochybovat o objektivnich informacich a zdravem usudku. Veci ktere me prastily do oci - 250lidi tam nebylo ani nahodou, zvuk nejlepsi na cele vanessa snure (tak v tomto pripade bych to nechtel slyset jinde) no a to s tema lidma jak delali bordel je taky prikraslene a nafouknute, zrejme pro tento server...
pochybuj si o cem chces, pokažde to necham autorizovat band, takze kdybych tam psal picoviny, tak by to nevyslo... ke zvuku, nevim kde jste stali, ale v kotli byl naprosto kralovskej zvuk!! Jestli ti prisel blbej, tak by ses v jinych mestech posral... k Ostravakum, jestli mas pocit, ze sem prehnal tu jejich vožralost, TAK TO ANI NAHODOU!!! Je zajímavý, ze přímo ten kluk, co mlatil s odposlechama, v poho přiznal, ze to tak bylo. Prijel za mama do Olomouce, tak snad kurva vim, co rikal.... jestli Ti přijde, že dělám s Ostravaků kokoty, tak to je tvůj problem a ja tvrdim, ze takova koncentrace ozralých kokotů zatim nikde jinde nebyla, dokonce ani v Brně ne. Jeste k te objektivite. Na drtive vetsine koncertu s nama byl i sefredaktor Sanctuary, kterej by nejaky vymyslenosti na web nedal.
Nicmene cela recenze dela z ostravaku uplne kokoty a to mi asi vadi nejvic. Ten klub je uplny odpad, a protoze neni v ostrave jine misto, tak vanessa prijela sem. Servirka priserna, pivo na bliti, o tom jaci klauni tady chodi parit se nehodlam zminovat. Koncert vanessy jsem videl v brne k Ave Agony, tam jsem se bavil kralovksy a s timhle se neda srovnat. A jeden s rodnym a stehlikem pak v eSku v Olomouci, ted byl taky dobry...Ostrava byla jednoznacne nejhorsi...Nehodnotim hudbu, jen jsem mel pocit ze se kluci rozjeli az s Flashbackem no a pak kdyz se clovek rozjel byl konec...skoda...Priste si radsi zajedu na vanessu zase jinde...
Zdravim z WGT, meine polnische brigade mi potvrdila Kucova slova, ze koncert byl super, ale takhle ozraly lidi nevideli na koncertech ani v Polsku a to je co rict. Rikali, ze oni tam bordel nedelali (to jim tezko muzu verit, protoze je znam), ale i na ne to bylo trochu cufíl :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.