Finiš podrobností k PRAGUE GOTHIC TREFFEN 2017!

Podívejme se na poslední dosud neznámé interprety, kteří vás budou bavit na dvanáctém PGT a sesumírujme si program.

Před více než třemi lety si svou českou premiéru odbouchala v pražském Rock Café německá dvojice Formalin. Berlínští elektronici se po své dosud poslední desce "Supercluster" z roku 2015 poněkud odmlčeli, ale to neznamená, že by se flákali. Tominous a Gabor pracují na nových věcech a je možné, že nám ve Futuru něco nového materiálu i představí. 

 


Formalin - Salvation

 

A jestli si myslíte, že si po jejich show odpočinete, potom se šeredně mýlíte. Finále electro stage ve Futuru totiž ovládne DJ shadowboy, tedy Boris May - mozek momentálně tuze populární elektronické veličiny Klangstabil. Ten, kdo zná experimentálního ducha tohoto projektu, může tušit, že i Borisův DJský set bude stát za to.

 

 

Pokud před elektronickými beaty upřednostňujete kytarovou mlhovinu, bude vás nejspíš víc zajímat, že menší stage Futura vezmou za svou hned dvě akvizice z pravidelných slovenských parties Sunless. Konkrétně se představi DJ Hellhound a DJ Wormwood.  Ti vám mimo jiné zahrají nejednu hitovku i stylově z vinylů.

 


Pojďme si tedy shrnout, co nás v srpnu čeká a nemine. 

Dvanáctý ročník Prague Gothic Treffen bude rozložen do dvou dnů a svoje brány otevře 25. 8. 

První den budete dle tradice moci pendlovat mezi dvěma žižkovskými kluby. Ve Fatalu otevře program DJský set Sanctuary.cz crew a po něm budou následovat dva koncerty. Jako první se představí v Londýně pobývající maďarská dvojice Black Nail Cabaret se svým uhrančivým dark popem a po ní se českému publiku premiérově představí gothicrocková parta  z německé Bochumi - Sweet Ermengarde. Tím samosebou večer neskončí. Několik hodin vás budou kytarovými peckami masírovat DJ soyre od spřátelených Rare a Sanctuary.cz crew.

Souběžně poběží také program v klubu Incognito a hned od začátku bude co poslouchat i na co koukat. Start za DJským pultíkem obstará Lamia Vox, kterou možná znáte díky jejímu ceněnému dark ambientnímu projektu. Na PGT se poprvé představí jako DJ se svým industriálním setem. Naopak DJ Papouch je na českých elektronických parties stálicí a svoje zkušenosti dozajista prodá i zkušený rakouský host - DJ Terrorissmo. Po něm vás svým setem ještě dorazí DJ muchacho r0b0t0

V sobotu nemusíte čekat do večera. Jako každý rok ji totiž načne piknik, jehož dějiště vám ještě upřesníme. Potom se už všichni sejdeme v smíchovském klubu Futurum. Stejně jako minulý rok se bude dovádět na dvou stagích. 

Dění na větší scéně odpálí znovu team Sanctuary.cz, ale to hlavní bude teprve následovat. Vytlouct sanice vám hodlá svým vystoupením švýcarský projekt Veil of Light, který ve svojí tvorbě mixuje cold wave se staroškolským EBM. Po něm roztančí návštěvníky PGT svým koncertem elektronická dvojka Formalin a vrcholem bude DJský set, který obstará DJ shadowboy - známý ze stále populárnější alternativně elektronické hydry Klangstabil. Po něm pak přebere štafetu velký fanoušek PGT, lipský DJ a organizátor populárních akcí Schwarzes Leipzig Tanzt - Markus Anton Mueller.

Hrát se bude i na menší stagi, kterou rozezní novinky i šlágry kytarové scény. Starat se o vás budou výhradně zahraniční DJs. Z Rakous dorazí u nás oblíbený frontman Whispers in the Shadow a The Devil and the Universe - Ashley Dayour a s dalším zkušeným playerem ještě jednáme. Začátek a závěr potom bude patřit slovenské dvojici Hellhound / Wormwood, které můžete znát z parties Sunless.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.