PŘEDSTAVUJEME KOMPLETNÍ PROGRAM LETOŠNÍHO PRAGUE GOTHIC TREFFEN!

Deset týdnů zbývá do zahájení letošního ročníku Prague Gothic Treffen. Vlajková loď webu Sanctuary.cz dospěla ke třináctému ročníku a v tento moment je sestava účinkujících i doprovodného programu kompletní. Pojďme se tedy podrobně podívat, co vás na letošním PGT čeká.

První skvělou zprávou je to, že se letos můžete těšit na třídenní party a to za nezměněnou cenu! Ke dvěma již zveřejněným dnům jsme se rozhodli připojit ještě nedělní překvapení, které bude pro velkou část z vás zaručeně vyvrcholením celého letošního programu. XIII. Prague Gothic Treffen tedy proběhne ve dnech 24. - 26. srpna 2018.

 

Pátek 24.8.

Celý programový maraton odstartujeme v pátek v příjemném smíchovském klubu Prostor Země. Část z vás ho již navštívila při poslední Hardwired Party, ostatní si budou zřejmě tento prostor pamatovat z předchozích let, kdy v něm postupně sídlily kluby Bunkr, GOX a Lucky Lucky. Od 20 hodin tu pro vás bude připravena přednáška s názvem "Absinthe - The Truth Behind the Green Fairy". Role přednášejícího se ujme osoba nejpovolanější, Štefan Habulinec aka Habu, autor prvního českého informačního portálu o pravém absintu Absinthe-cz.com, spoluzakladatel spolku Absinthe Mafia a absintový kouč několika pražských barů. Ten vás provede historií i současností Zelené víly a dojde i na degustaci vybraných druhů.

Následující program v Prostoru Země už bude patřit elektronické hudbě. Jako první se představí česko/španělský matador DJ Mirage, dlouholetý neúnavný propagátor naší subkultury, organizátor Electro Prague Festivalu a řady koncertů v české kotlině. Po něm přijde na řadu polská DJane Endżi, která stojí za pořádáním varšavských akcí Vampiriada a depešácké Back To Violator. Škorně si můžete protancovat i při finálovém elektronickém setu dne, který připraví domácí DJ Daniael (SPAD, Body Beat).

Paralelně poběží program i v klubu Underdogs' Ballroom & Bar, který je situován přímo přes ulici. Tamní program zahájí královéhradecká formace Noví Lidé. Kapela ve své tvorbě spojuje prvky darkwave a postpunku v originální novotvar s minimalistickými aranžemi. Ne nadarmo jejich loňský debut "Světlo a Stín", se kterým dvojici pomohl guru domácí elektronické scény Moimir Papalescu, patří k velkým objevům alternativní scény. Noví lidé jsou také první z trojice kapel na letošním PGT, jejichž hudba se objevila na naší kompilaci "Dark Tunes".

Potom už přijde řada na prozatím nejvzdálenější návštěvu v historii PGT. Ariel Maniki & the Black Halos totiž pochází z Kostariky a přiveze s sebou sugestivní výpověď gothic rocku a darkwave v exotickém hávu. Pokud patříte k příznivcům zvuku 90. let, bude pro vás středoamerická trojice zaručeně trefou do černého.

Headlinerem pátečního večera bude italská trojice Ash Code. Těm se podařilo nevídané - během čtyř let existence se stali jedním z nejžhavějších jmen na poli postpunku a darkwave. Kapela s sebou navíc přiveze parádní čerstvou desku "Perspektive", která vyšla před pár dny. Silně nakažlivé melodie s neuvěřitelnou energií prýštící z pódia byly také jedním z vrcholů letošního Wave Gotik Treffen.

Po trojité živé masáži bude čas i na kytarovou afterparty, o kterou se až do pozdních hodin postará německý reprezentant DJ Cyberpagan ze spřáteleného webu death-rock.de a dlouholetý věrozvěst postpunku na tanečních parketech celé Evropy. Šetřete ale síly, čekají nás další dva dny!

 

Ash Code - Dry Your Eyes

 

Sobota 25.8.

Druhý den PGT načne už od čtvrté odpolední tradiční Gothic picnic. Stejně jako v loňském roce jsme jeho organizaci svěřili Lasombře, organizátorce zavedených ostravských picniců a místo konání zůstává taktéž nezměněno - bude v prostorách Kinského zahrady.

Večerní program bude kompletně soustředěn do prostor smíchovského klubu Futurum. Nejprve se podívejme na program menší stage, kterou opět ovládne především zvuk kytar pod taktovkou zkušených DJs. Úvodní set večera zajistí DJ Edward Ice (The Crypt, Das Funus). Po něm převezme žezlo jedna z nejrespektovanějších persón gotického světa, kultovní britský DJ De'Ath (Black Veil Party). O finále se potom střídavě podělí DJ Samgarr a DJ Ezechiel ze Sanctuary.cz DJ Crew, které určitě dobře znáte i z Batsave parties.

Velká stage nejprve zažije koncertní premiéru projektu Vokoj ve společnosti zpěvačky Espe. Jsme opravdu rádi, že jsme tento witch-house pár přesvědčili vstoupit na pódium, protože jejich tvorba patří k vrcholům námi vydané kompilace a zaručeně zafunguje i naživo.

Druhý večerní slot opanuje německá formace The Saint Paul. Kapela produkující EBM s prvky futurepopu, synthpopu i industrialu má ve svém středu frontmana Paula s českými kořeny a do Futura přijede představit svou třetí desku "Three", která vyšla koncem loňského roku. 

Po 24 letech se do Prahy vrátí i průkopníci hudebního hnutí Neue Deutsche Todeskunst, špička zneklidňující temné elektroniky Das Ich. Dvojice, která (doslova) přežila svou smrt  se přes veškeré zdravotní problémy dostala do formy, srovnatelné s tou v roce 1994. Přivítejte kult zpátky na trůnu!

Program hlavní stage bude samozřejmě pokračovat i po Das Ich. Electro afterparty až do ranního kuropění si vezme na starost DJ Pavel 'Catholissmo' Zelinka a DJ Nephilim, oba ze Sanctuary.cz DJ Crew, jež můžete znát i z Hardwired parties.

 

Neděle 26.8.
 
Závěrečný den třináctého PGT se vrátí na stejné místo činu, tedy do klubu Futurum. I tentokrát budete mít na výběr: Na malé stage se postupně vystřídá celý organizátorský tým Sanctuary.cz s cílem zahrát 'tak trochu jiný' set, než na který jste zvyklí.
 
Hlavní pódium klubu bude potom ve znamení velkých návratů. Po téměř třech letech se totiž na česká pódia vrací východočeská formace Phosgene Girls. Kapela svou koncertní pauzu vyplnila mateřskými i otcovskými povinnostmi, ale především nahráváním nového materiálu. Připravovaná deska, na které se podílel i producent světového formátu John Fryer (This Mortal Coil, Nine Inch Nails, Depeche Mode) je totiž na spadnutí a exkluzivní set včetně nových skladeb uslyšíte poprvé právě na PGT!
 
Dočkali jste se a neuvěřitelné se stalo skutkem. Číslovka, označující letošní ročník Prague Gothic Treffen, samozřejmě od začátku sváděla k tomuto spojení. Jako studená sprcha pak loni přišlo oznámení o časově neurčené pauze kapely. Ale díky dlouholetému přátelství, oboustranné snaze a společné lásce k té naší temné scéně můžeme radostně zvolat: Dámy a pánové, na třináctém ročníku Prague Gothic Treffen vystoupí i legendární XIII. století se speciálním comebackovým setem!
 

XIII. století - Fatherland (live in Prague, Palác Akropolis 9.11.2013)

 
To samozřejmě zdaleka není všechno, co můžete na letošním PGT zažít. Připravujeme pro vás další limitované edice triček a dalšího merchandise, v tombole můžete vyhrát volné vstupy na chystané akce a další skvělé ceny. Ale především můžete zažít tu neopakovatelnou atmosféru pospolitosti, která je hlavním motorem, proč to pro vás všechno děláme. Přijďte se o tom přesvědčit i vy!
 
Třídenní vstupenky na Prague Gothic Treffen zakoupíte v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut za cenu 390,- Kč (+ poplatky sítě). Na místě potom zaplatíte 490,- Kč.
Denní vstupenky nebudou v prodeji.
 
 
XIII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN – live: Ash Code (IT), Welle: Erdball (DE), XIII. století (CZ), Ariel Maniki & Black Halos (CR), The Saint Paul (DE), Noví Lidé (CZ), Vokoj feat. Espe (CZ), Phosgene Girls (CZ) plus DJs
24. - 26. srpna 2018
Praha, kluby Underdogs' Ballroom & Bar (Nádražní 349/3), Prostor Země (Nádražní 76/39), Futurum Music Bar (Zborovská 7) a Kinského zahrada.
Vstup: 390 Kč (+ poplatky) - Ticketpro, GoOut.cz / 490,- Kč (na místě).
 
 

 

 
 
 
 
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tesila jsem se na Das Ich. Stefan Ackermann mel neustale nejake pripominky a druhou polovinu koncertu uplne vypustil. Na druhou stranu unavene publikum a dosti posilnene alkoholem o pulnoci uz nedokazalo udelat zadnou atmosferu. Docela zklamani.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.