THE EXPLODING BOY POPRVÉ ZAHRAJÍ V PRAZE!

Bohatá nadílka podzimních koncertů pokračuje, tentokrát potěšíme všechny fanoušky melodického postpunku. Vůbec poprvé vám totiž do Prahy přivezeme švédské THE EXPLODING BOY!

Pokud v poslední době na některé nezávislé scéně vládne pustpunk, pak jedním ze žhavých kandidátů na přední umístění je Švédsko. Bohatá historie žánru se zde táhne do osmdesátých let a v současné době ho podporují taková jména jako Then Comes Silence, INVSN, A Projection nebo RA. Řada z nich s úspěchem v Praze nedávno koncertovala. Ne tak septet The Exploding Boy, který má přitom ze všech vyjmenovaných spolků největší šanci strhnout i neinformovaného posluchače na svou stranu. Jejich mix postpunku, indie a gotiky vycházející ze vzorů, jakými jsou The Cure, Adam and the Ants, Duran Duran nebo The Charlatans, je totiž neskutečně chytlavý, přitom v žádném případě ne podlézavý. Snaha Johana Sjöbloma a spol., o zaplnění mezery mezi gotikou a popem, alespoň podle ohlasů doma i v zahraničí, padla na úrodnou půdu. 

 

 

Stockholmskou formaci The Exploding Boy založili v roce 2006 kytarista Lars Andersson a zpěvák Johan Sjöblom. Už v následujícím roce vychází na švédském indie labelu Ad Inexplorata eponymní debutové album, které kapele rychle zajišťuje pozornost fanoušků i médií. Zároveň roste věhlas jejich živých vystoupení, v roce 2009 The Exploding Boy poprvé koncertují na Wave Gotik Treffen a vydávají druhou desku, kterou časopis Sonic Seducer označí jako "album, které bude ve vašem přehrávači rotovat dlouho".

V roce 2013 se kapela přemístila do stáje německého vydavatelství Drakkar Entertainmeint, u kterého vydává nejprve čtvrtou řadovku "Four" (recenzi na desku najdete tady) a letos v květnu také aktuální kolekci "Alarms!". Původní čtveřice k sobě přibrala navíc poprvé ve více než desetileté kariéře živou rytmiku, takže už tak strhující koncerty mají ještě větší údernost.  The Exploding Boy se v našem hlavním městě představí vůbec poprvé ve středu 28. listopadu 2018, místem konání bude smíchovský Underdogs' Ballroom & Bar.

Vstupenky seženete v předprodejních sítích GoOut.cz za cenu 220,- Kč (+ poplatky sítě), na místě potom zaplatíte 290,- Kč.

 

THE EXPLODING BOY (SE) + support

středa 28.11.2018, 20:00

Underdogs' Ballroom & Bar, Nádražní 349/3, 150 00 Praha 5

Vstupné: předprodej v síti Ticketmaster a GoOut.cz 220,- Kč (+ poplatky sítě), na místě 290,-Kč.

 

The Exploding Boy - Alarms In Silence
 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jásám!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.