Páteční Clubbers Die Younger budou patřit temným kytarám

Němečtí gothrockeři Golden Apes, domácí stálice temné scény Alvaréz Peréz a slibní darkwave nováčci Das Funus lákají koncem týdne do Brna.


V pátek 23. 11. se otevřou dveře brněnského klubu Melodka pro návštěvníky 37. pokračování alternativní akce Clubbers die Younger. Přestože zastřešující výrok "Clubbers die younger" se už na řadu CDY nevztahuje, gothic rock v Brně není mrtvý a večírek se tentokrát ponese právě na vlně temných kytarovek.

Hlavní hvězdou večera jsou melancholičtí Golden Apes z Berlína, jejichž hudba se prolíná subkulturní scénou již dvacet let. Letošním turné tedy slaví krásné kulaté výročí. Podmanivé melodie se složitými aranžmá a mámivý hlas Peera Lebrechta doplňují poetické texty; občas emocionální, jindy surrealistické či filozofické. Ostatně, inspiraci pro samotný název kapely poskytla Nietzeho filozofie. Do Brna Golden Apes zavítají již počtvrté, jelikož samotná kapela si toto město velice oblíbila. A pokud jste na jejích koncertě už někdy byli, s každým dalším poslechem v jejich skladbách objevíte něco nového.


Golden Apes – Occam's Razor

 

A aby těch výročí nebylo málo, jihomoravská legenda Alvaréz Peréz na CDY oslaví již čtvrt století existence. Tuto dark rockovou stálici gothic scény snad není třeba představovat – kdo se s nimi ještě nestřetl, zřejmě se na scéně moc nepohyboval. Jejich hudba vás vtáhne do světa surrealistických básní a tajemných příběhů, jejichž význam odhalíte s trochou fantazii. Při této příležitosti Ellen a Yyan představí několik nových songů včetně zdařilého klipu Ztracená.


Alvaréz Peréz – Ztracená

 

Svou premiéru si na Melodce užije pražské seskupení Das Funus. Na tento darkwave projekt, který vznikl v loňském roce a okamžitě zaujal vyladěným osmdesátkovým stylem, se napjatě těšíme.


Das Funus – Six Feed Under


Večer ozvláštní svým burleskním vystoupením na téma královny prokletých tanečnice Dark Ophelia, o afterparty se společnými silami postarají DJ Harsher a DJ Zlyhad.

37. CLUBBERS DIE YOUNGER – GOLDEN APES (D), ALVARÉZ PERÉZ, DAS FUNUS
23. listopadu 2018 (19:30 doors, 20:00 Das Funus...) 
Brno, Melodka (Kounicova 20/22, Brno)

Clubbers Die Younger

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.