Zástupce britské gothicrockové školy RED SUN REVIVAL jako speciální host koncertu XIII. století!

Členové a exčlenové kapel jako jsou Fields of the Nephilim, The Eden House budou se svou aktuální kapelou součástí pražské oslavy gothic rocku.

Rob Leydon je na gothicrockové scéně muzikantsky aktivní zhruba od roku 2003. Tehdy vyšlo debutové EP jeho tehdejší kapely Voices of Masada. S ní stihl vydat dvě desky, než se v roce 2010 rozpadla. Mezitím navázal spolupráci s další, tentokrát irsko-britskou goth partou Adoration, s níž taky stihl jedno vydat CD. Mimo to se chopil kytary na koncertech klasiků žánru Nosferatu a aby toho nebylo málo, na kytaru momentálně hraje taky u The Eden House a Last July. Jeho hlavní aktivitou je však jeho gothicrocková parta, která si říká Red Sun Revival.

 


Red Sun Revival - My Child



Tohle jméno vzniklo v roce 2011 v Londýně, kde se dal Rob dohromady s basákem Panosem Theodoropoulosem, klávesistkou Christinou Emery a bubeníkem Simonem Rippinem. Jeho jméno bude pamětníkům nejspíš povědomé, neboť tloukl do škopků u takových es, jakými jsou The Last Dance, The Eden House, NFD, ale hlavně otloukal paličky také u kultovních Fields of the Nephilim a u Carlova levobočka Nefilim. Tomu se říká „gotické CVčko“!

Ostatně debutová deska „Running from the Dawn“ z roku 2012 zní přesně podle nejtradičnějších vzorců britského gothic rocku a právě fandu „Nephs“ určitě neurazí. Originálním prvkem v klasickém soundu jsou potom Christininy housle a některé vzdušné kytarové motivy, které místo deprese dokážou navodit příjemnou a povznesenou náladu. O dva roky později následovalo čtyřskladbové EP „Mistakes“ a hned titulní song, který byl opatřen povedeným klipem, slavil úspěchy svým hitovým ústředním motivem a tahem na hřbitovní branku. 

 


Red Sun Revival - Mistakes 



V roce 2015 vyšlo druhé a zatím také poslední album, které kapela nazvala „Identities“. O té jsme u nás v recenzi napsali, že "není deskou, která vás prvním poslechem sestřelí a posadí na zadek. Má však v sobě tolik příjemných melodií, zvuků a nálad, že po ní nejspíš znovu rádi sáhnete. Tedy alespoň v mém případě tomu tak je. Typická (tak trochu „mekkojovská“) barva Robova hlasu vás bude provázet křehkými motivy klavíru, oblaky všeobjímajících kláves (které svou silou ostatně taky občas upomínají na odkaz velkých, v téhle podobě však pozitivněji naladěných, Fields of the Nephilim) i poctivým a ryzím gothicrockovým základem, na kterém tvorba Red Sun Revival stojí a padá.„ Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

 


Red Sun Revival - The Awakening



Red Sun Revival už během koncertování projeli slušný lán světa, ale v Čechách se ukážou vůbec poprvé 16. března jako speciální host show legendárního XIII. století. A tady žádný fanda gothic rocku prostě nemůže chybět, protože takhle žánrově čistých koncertů za rok příliš mnoho neužije. Prokažte svou temnou identitu v Akropoli a přijďte podpořit tuzemské průkopníky žánru i ryzího zástupce britské gothic rockové školy.

XIII. STOLETÍ, RED SUN REVIVAL
Praha, Palác Akropolis
16. března 2019

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.