Dejte si před koncertem taneční abecedu s Mr. Kitty

Přestaňte chvíli hlučet a vyvádět darebačiny, pražský koncert Mr. Kitty se blíží (ano správně, 8. 11. 2019) a bude užitečné si trochu promrskat jeho tvorbu. VZTYK A NA ZNAČKY!

After Dark - v roce 2014 se na čtvrté desce "Time" objevila pomalá věc, která se stala jednou z klasik, které Forresta provázejí i na koncertech až do dnešních dnů. Pojďme se tedy rozhýbat pěkně pomalu, abychom nepřepálili začátek a nenatáhli si šlachu ještě dřív, než koncert začne. As the hours pass, I will let you know, That I need to ask, Before I'm alone.


Be Alive - jdeme na to. Začneme se trochu hýbat, ať tu neusneme. Od samého začátku Mr. Kitty v některých věcech využívá zkreslených vokálů a právě tohle je jeden z příkladů. I don’t care how bad I’ve hurt. Be Alive!  


Cyst - je jednou z ukázek, že se autor nebojí ani balad vypolstrovaných zvukem, dík kterému se v Chapeau Rouge budou cítit doma i fans takových VNV Nation. Why do I / feel like this, You told me how / My pain was missed, You cut me off / Like a cyst, As I detach / I won’t resist.


Destroy Me - jedna z classics z pera chlapíka z Austinu. Nutno říct, že ji na koncertech hraje v naprosto překopané a nekompromisně taneční verzi. I need you to hurt me, I need you to fight me, I need you to kill me, I need you to destroy me.


Everything Will Be Okay - pojďme trochu zavzpomínat, protože tenhle track se poprvé objevil na EP z roku 2010 "Until Death Do Us Part". Close your eyes, And everything will be okay, No more lies, Stay with me 'til the break of day.


From Liquid - nejen diskotékovým křepčením živ je člověk. Mr. Kitty nejednou zapátrá taky v temnějších witch house vodách, které jeho suicide pop ředí hlavně živě pěkně do černa. Don’t you ever cry for me, You could never tell me you’re sorry, Get me far away from here (From liquid I’m drowning).


Give/Take - Pan Koťátko je všestranný elektronický nezmar a neměl by problém nahrát ani chytlavý track pro dvousetkilového hopera. Důkazem budiž tenhle kousek. Jen si místo zpěvu představte schopného povídálka u mikrofonu. Mimochodem, možná nevíte, že jedna taková spolupráce kdysi proběhla, když si v songu "Wrists" povedeně zahostoval Luis Medina. How much could I give. How much could I take.


Haunts - dle autora článku pořád nejlepší, nejtanečnější, nejchytlavější a nejkoťátkovatější track pod sluncem z dlouhohrajícího debutu "D E Δ T H". It haunts me when you taunt me, into darkness.


Insects - fanatičtí kočičkáři v abecedním výčtu hitovek svého oblíbence nemohou vynechat hitovku z třetí desky "Life". Nakažlivě chytlavý refrén si zopakujte spolu s námi TEĎ - Insects will crawl upon my skin, Insects will eat me from within, Insects will crawl upon my skin, Insects will eat me from within.


Я сошла с ума (Mr.Kitty Remix) - začátky Mr. Kittyho jsou spjaty s remixy, kterých má na kontě nespočet. Pohrál si s tracky svých vzorů jako jsou Crystal Castles, stejně jako s těmi největšími jmény mainstreamové scény. Rozpohyboval i jednu z největších hitovek dvojice t.A.Tu..


† - kříž jako symbol melancholie a zoufalství, kterými jsou songy Forresta častokrát prostoupeny měrou vrchovatou. Typickou ukázkou je zničující a zoufalý výlev Cross, cross, i am blind, cross, cross, leave Behind, cross, cross, take my hand, cross, cross, demon's land.


Labyrinth - jestli pan LeMaire něco umí, pak je to schopnost napsat hit. Má jich na deskách rozsázených hromady a jednou z nich je bez pochyby tahle věc, při které je snadné se na tanečním parketu ztratit. The walls will hold me in a vicious trap, this maze will kill you in your dreams, come with me.


Make It Right - v několika skladbách si Mr. Kitty střihl duet s vocalizerem, jehož hlasy jsou hlavně v Japonsku nesmírně populární. Robotí zpěvačka v téhle pecce se jmenuje 滲音かこい a dokonalý refrén je snadný - 正しくやりたい tedy - I want to make it right.
 


Neglect - láskou ke Crystal Castles se Forrest nikdy netajil a některé hysterické výlevy v jeho zejména starší tvorbě jsou jasnou poctou téhle ikoně elektronické scény. Tenhle je z druhé desky "Eternity" z roku 2012. This night terror lives inside my mind, Through fog and smoke, this one's hard to find.


Outta Your Mind (Mr.Kitty Remix) - důkazem, že se Koťátko nebojí opravdu ničeho, je další remix, ve kterém si podal rappera Lil Jona.


Puzzle Heart - pro veký úspěch si dejme i další duet s vocalizerkou. Tentokrát je jí madam 初音ミク, ale hlavní důvod k zopakování je znovu zabíjácký a zničující refrén Twisting, turning / I am searching high and low, Locks and keys prevent me from letting go, Through this maze discover my failing heart, Did you make it out / Please tell me how.


Resurrection - tanec, to je oč tu běží. Od úplných začátků až do dnešních dnů je to hlavní devíza tvorby Kittyho. Ať děláte cokoli, když si pustíte některou desku s logem Mr. Kitty, budete u toho tančit. One day I'll break her heart, One day we'll meet again.


Sanctum of Ash - Forrest se postupen času rozezpíval a nebojí se svůj hlas postavit do hlavní role některých tracků. Jednou z ukázek je tahle hymna, která postupně přechází v lavinu strhující elektronické bouřky. Just let me go...


Telephone - nedá mi to a ještě jeden remix sem prostě musím dát. Důvod je zcela prostý. Zkrátka ho zbožňuju a to i v originále Lady Gaga. S remixem Forrestovi vypomohla Alisson Woodard a najdete ho na EP "Covers" z roku 2012. Sorry, I cannot hear you, I'm kinda busy.


Undo - nezpomalujeme a jak by řekla Maruška - kolena, kolena nahoru! a šlapeme. Škoda, že Mr. Kitty nehrál v dobách Cvičme v rytme, to by se ty tuky likvidovaly samy! Vzorek z desky A.I. z roku 2017. I will undo this heartbreak, I will undo my careless mistakes, I will undo the dark days, I will undo these memories I've kept of you.


Vietnam - Crystal Castles v tomhle výčtu prostě chybět nemohli, to bylo předem dané. Tahle skladba má navíc další styčný bod ve Forrestově lásce k Asii a její kultůře. Tenhle remix je na třetím z dosud šesti remixových EP.



Years - není žádným překvapením, že se hlavně ve zvuku Mr. Kittyho dají vystopovat i drobky z rave éry. Forrest si z taneční scény ukrajuje, cokoliv se mu zamlouvá a přebere si to po svém. Tak nějak koťátkovsky. Další z featů v jeho skladbách si dala Courtney Mooney. This house is not a home, Don't let me be alone, My heart will die again, And you will never know.
 


Zagami Jericho - Await Death - na závěr by bylo hříchem nevzpomenout také fakt, že si před Mr. Kitty střihne svůj set taky Zagami Jericho, která má s Forrestem společných nemálo věcí. Zejména obtisk vlastní tváře v elektronice bez omezení stylových škatulek a lásku k asijské kultůře. 

 
Poskládali byste svou abecedu podle Mr. Kittyho jinak? Sem s vašimi typy!
 
MR. KITTY (USA) + ZAGAMI JERICHO
pátek 8. 11. 2019
Chapeau Rouge, Jakubská 2, 110 00 Staré Město, Praha
vstupné 350.-, 450,- na místě 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.