TANEČNÍ SUICIDE POPOVOU SMRŠŤ PŘEDVEDE V PRAZE MR. KITTY

Hitmaker ze Spojených států chystá invazi na starý kontinent. 

Na křižovatce, kde se momentálně tolik populární synthwave zvuk potkává s energií Crystal Castles, je možno zahlédnout svérázného Američana zbožňujícího Japonsko, jemuž se občas v okultních obrazcích zjevují koťátka. Premiéru si v Praze odbude Mr. Kitty!

Je to už víc než deset let, co na sebe „pan Koťátko“ upozornil prvními odvážnými remixy. Tehdy se nebál překopat po svém kdejakou taneční věc od zmíněných (a pro jeho tvorbu zcela zásadních) Crystal Castles po Britney Spears. Zajímavostí budiž, že už tyhle nejstarší pokusy jasně naznačily zvukové směřování Forresta LaMeira. Šikovný Texasan má dnes na kontě už sedm dlouhohrajících alb, tunu singlů i dalších remixů, podařilo se mu dobýt největší evropské festivaly a poprvé se podívá také do České republiky.

 


Mr. Kitty - In Your Blood



Právě u kanadské dvojice Crystal Castles se musíme zastavit, pokud budeme chtít pátrat po inspiraci tvorby Mr. Kitty. Vliv elektronického běsnění kanadské dvojice je hlavně u starší tvorby nepřeslechnutelný a dlouhohrající debut „D E Δ T H“ je jednoznačně oslavným rituálem odkazu Ethana a Alice. Hned o rok později však přišla deska „Eternity“, která přišla z uhlazenějším soundem a Forrestovou snahou o lepší vokály. Ječáků a zkreslení ubylo na úkor čistého zpěvu. S třetí deskou „Life“ se „kočičák“ rozloučil s číčami na obalech a čtvrté album „Time“ našlo rovnováhu mezi divočejší i synthpopovější tváří Mr. Kitty.

Průlomem po produkční stránce bylo ovšem CD „Fragments“, které jako první vydal profi label Negative Gain. Hodně poklidná nahrávka jako první zdůraznila Kittyho zálibu v Japonsku a asijské kultuře jako takové. Zároveň však ztrácela v dancefloorové energii, kterou naštěstí navrátila nahrávka „A.I.“. Na té si Forrest střihl první duet s vocaloidem, tedy hlasovým syntetizérem a na tuto netradiční spolupráci s počítačovými divami navázal na čerstvém 2CD „Ephemeral“, které se zdá být výstavní skříní všeho, co se Mr Kitty za onu dekádu tanečního šílenství naučil.    

 

Mr. Kitty - Habits (feat. Pastel Ghost)

 

"Dvě hodiny emocí, tance, chytlavých melodií, zvukových nápadu, vokálních pokusů, neutuchající energie a hlavně upřímných výpovědí jednoho chlapíčka s kočičí duší. Kdyby Mr. Kitty vybral dvanáct nejlepších věcí a udělal z nich desku, dostane ode mne poprvé v recenzovací historii sto procent. Takhle sice lehce uberu, ale jsem rád, že vypálil všech třicet." Tolik k nové desce v naší recenzi, kterou si celou můžete přečíst ZDE

Po čase se navíc s koncertem vracíme do Chapeau Rouge, protože očekáváme podobnou intenzitu a energii, kterou tu už dokázali prodat Ulterior, Tying Tiffany či Velvet Acid Christ.

MR. KITTY (USA) + support
pátek 8. 11. 2019
Chapeau Rouge, Jakubská 2, 110 00 Staré Město, Praha
vstupné 350.- předprodej (bližší informace brzy na našem webu), 450,- na místě

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.