V sobotu proběhne svátek všech fanoušků hororu - HorrorCon 2019

Rok se s rokem sešel a za dveřmi je další setkání fanatiků krvavého řemesla ve všech jeho formách.

Brány HorrorConu 2019 se otevřou už v jednu hodinu odpolední, takže se s obědem příliš neflákejte. Start bude pěkně peprný, protože spisovatel Honza Vojtíšek povypráví o „Sexy stránce japonského gore“.

Jestli jste spíš poetičtějšího ražení, potom se před krví a čert ví, jakými ještě tekutinami, možná raději ukryjete na Hudební stage, kde představí temnější tvář svojí tvorby rumunský literát Mircea Dan Duta.

Ve Sklepě se bude pokračovat v přednáškách. PhDr. Ingrid Matoušková a PhD. a Mgr. Lucie Matoušková si připravily povídání nazvané „Zrozeni ke zločinu“. „Nahlédněte pod pokličku psychologického profilování pachatelů trestných činů. Co, jak a kdy hraje roli v získávání informací? Jakým způsobem profiluje třeba FBI? Co má společného Jack Rozparovač a profilování jako takové? Na tyto a mnohé další otázky si společně odpovíme.“

 

 

Na Hudební stage tou dobou poběží zejména ti, kteří se zúčastnili literární soutěže O krvavý brk. Proběhne tu totiž vyhlášení vítězů.

Následovat zde bude „Blok domácího hororu“. Prostřednictvím autorského čtení se zde budete moci seznámit se začínajícími autory Ondřeje Kocába, Dominika Fialu a Tomáše Martona.

Ve Sklepě se do vás od třetí hodiny odpolední zakousne nakladatelství Golden Dog a jeho stájoví koně. Honza Vojtíšek představí svůj román „Kazatel“ a ke slovu se dostane také Petr Boček, který zde pokřtí svůj román „Mízožravci“, při té příležitosti povypráví o „Temných tajemstvích Černého kostelce“, kde se jeho horor odehrává a jako laskominu přidá přednášku o nezapomenutelné herečce Valerii Kaplanové.

Mezitím si pro sebe hodinu na Hudební stage urve taky Sanctuary.cz. DJ Demi si střihne set kultovních hororových soundtracků, doplněný o stylově krvavou projekci a hned potom načne Míča svoji maskérskou show.

 

 

Od pěti hodin bude Sklep patřit nakladatelství ComicsCentrum, takže fandové komiksů mají jasno. Pokud vám bubliny nic neříkají, můžete si zaběhnout vedle, kde proběhne křest zbrusu nové hororové antologie „Dokud nás smrt nerozdělí“.

Od šesté hodiny večerní si přijdou na své upíromilci. O přednášku „Vampýři napříč literaturou, filmem a historií“ se podělí Jenny Nowak, Kristina Haidingerová a Kira Bulat.

O půl sedmé odpálí svůj koncert symfonicky metalová parta Arch of Hell, která uzavře dění na Hudební stage.

Ve Sklepě začíná od sedmé večerní přehlídka kostýmu Lady Leviathan a o půl hodiny později venku představí svou fire show Neila Lohikäärme. Tím končí i program v těchto prostorách, ale to neznamená, že by měl končit HorrorCon.

 

 

K dalšímu dění se přesuneme do Horní klubovny. Tam v osm večer vypukne beseda a autogramiáda populárního spisovatele Pavla Renčína, následovaná volbou nejlepšího kostýmu večera, tombolou a Asraelovou bondage show.

Ani letos nebude chybět bavič od přírody Mark E. Pocha, který popřednáší na téma „Temná sexualita v současné (pop)kultuře“. Po něm se dostane ještě na „Ero-guro klipy“ a od půlnoci do tří celý ročník tradičně uzavře Noční kino.

Vstupné je zadarmo, takže pokud máte jen trochu rádi horory, neváhejte 16. 11. vyrazit do holešovického klubu Cross. Nudit se určitě nebudete! Podrobnější informace hledejte ZDE.

HorrorCon2019
16. 11. klub Cross, Praha

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.