Mortiisova dungeon synth novinka se noří z temného horizontu

Už koncem února jsme vás infomovali o tom, že Mortiis připravuje k vydání novou nahrávku postavenou na základě starých syntezátorových ság (ZDE). Datum vydání se přiblížilo. To signalizuje i druhé video, která album ohlašuje.

"Když jsem před dvěma lety pracoval na reinterpretaci své staré hudby na festival Cold Meat Industry ve Stockholmu, neměl jsem tušení, že bych nakonec vytvořil (téměř) nové album. Ale stalo se". konstatuje Mortiis. Nová deska 'starého Mortiise' se jmenuje "Spirits of Rebellion" a 24. ledna 2020 ji vydá label Omnipresence Productions / Dead Seed Productions v digitální podobě, na CD i vinylu. Objednávat si desku můžete níže na Bandcampu profilu autora.

 

 

Před vydáním dvoudílné ságy Mortiis připravil ještě druhé video připravené k části skladby A Dark Horizon. "Znovu jsem se rozhodl spojit s režisérem Ari Savonenem, abychom vytvořili podobnou temnou a záhadnou náladu, kterou jsme předtím zachytili videem Visions of Ancient Future. To symbolizovalo opětovné probuzení Mortiise (éra I) a příběh o jeho dalším konání pokračuje na čerstvém vizuálním pokračování", prozrazuje autor. 

"Samotné natáčení probíhalo ve Finsku na začátku tuhé zimy. Záběry pro klip jsme nabírali v opuštěné staré továrně. Mou novou výstroj tvoří v podstatě pár kusů latexu na horní části těla, takže trávit několik hodin natáčení v chladném prostředí továrny v podstatě znamenalo téměř úplně zmrznout. Chodil jsem polonahý po továrně a pokoušel nezemřít", vzpomíná na natáčení norský skřet. Na klip se můžete podívat níže.

 

Mortiis - A Dark Horizon

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.