Postpunkový nápřah a hitovost the Cure – přivezeme vám THE FOREIGN RESORT!

V pátek 27. března se na pražské Sedmičce můžete nechat dobít vysokoenergetickým setem dánských postpunkových kraleviců.

Letošní koncertní rok jsme zasvětili premiérám a dlouho neviděným koncertům. Tuhle čím dál zářivější hvězdu z Kodaně jsme ale znovu pozvat prostě museli. Zaprvé proto, že jejich poslední show v Underdog`s před třemi lety byla masivní energeticko/melodická šleha, která v sobě nesla muzikantskou lehkost, nekompromisní tah, strhující hitovost, jistý undergroundový/DIY feel a když bylo potřeba, i emocionálně obnaženou křehkost. To vám ostatně potvrdí snad každý, kdo je tehdy viděl. 

Nemenším důvodem pro pražskou zastávku je i skvělá loňská deska "Outnumbered", která sound kapely posunula zase o kus dál – vyzrálejší a aranžérsky rafinovanější, rychlejší, lépe smíchaná a plná silných melodií. Stačí jen pár poslechů, aby se (stejně jako u vína), postupně projevily všechny její odstíny a finesy. Zase se spolu bandou sbratřených floutků s černě nalakovanými nehty vracíme domů. V rozevlátých rukou šplouchají polovypité lahve levného vína a my se motáme v neonech, odrážených na vlhkém asfaltu, po soumračné Fascinační ulice sem a tam. Náš hood. Pokud vám tyhle polohy a nálady vyhovují, můžete v "Outnumbered" snadno najít svůj soundtrack.  

The Foreign Resort – She is Lost


Čím to je? Mikkel B. Jakobsen a spol. ve své tvorbě nezapřou vlivy od The Cure až někam k Depeche Mode, ale zároveň z těchto přísad dokážou umíchat svůj vlastní svébytný mix. Navíc mají dar napsat opravdu silné a atmosférické skladby. Dark wave, nová vlna i shoegaze se potkávají na pevném postpunkovém základu a dávají dohromady podmanivou směs, obalující Mikkelův emotivní vokál. A můžeme snad tuzemské milovníky temných kytar připravit o jedno z nejzajímavějších současných jmen Evropy? Navíc když ani po letech nechápeme, jak je možné, že megahitovka "She Is Lost" už dávno neudělala z The Foreign Resort senzaci i mimo naší scénu? Na druhou stranu jen díky tomu si můžete poslední březnový pátek užít tuhle nálož pěkně tváří tvář, intenzivně, napřímo, v ryzí podobě. Navíc s jedním z nejlepších klubových zvuků v Praze. Některé věci se nevypláci prošvihnout...

Na večírku samozřejmě nebude chybět ani zástupce tuzemské scény. Kdo to bude? Nechte se překvapit a podělte se o své tipy do diskuse...

THE FOREIGN RESORT (DK)
27. března 2020 (start 19:00)
Praha, Klub 007 Strahov (Chaloupeckého 1915/7)
Vstup: 290 Kč předprodej

The Foreign Resort

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.