Magnetik se po dekádě vrací a vybízí fanoušky ke spoluúčasti na "cestovní desce"

Moimír Papalescu se svými spolupracovníky po dekádě ticha oprášil projekt Magnetik, který začíná vybírat v crowdfundingové kampani peníze na vydání nové desky. 

Třicetidenní kampaň na portálu HitHit na oživení elektronického projektu popisuje "Tajuplné prázdniny" takto:"Nad novým albem jsme začali přemýšlet zhruba před sedmi lety. Jenže mezitím členové pracovali na dalších projektech, Moimir společně se svým nejmladším synem jako Papalescu2 natočili album "Das Teleskop". Zároveň se ke slovu přihlásil zaoceánský projekt Die alten Maschinen... a možná právě díky tomu, že člověk někdy bohužel narazí na limity a ne všude, kam ho to táhne a kam by se zrovna chtěl podívat, se dostane, vznikl nápad udělat prostě album o cestách. Zkomponovat hudbu tak sugestivní, aby posluchači umožnila "cestovat na vlnách imaginace".

K tomu vzápětí posloužily i četné autentické nahrávky a samply, které členové na svých cestách v minulosti natočili nebo které jim zasílali průběžně jejich přátelé z různých koutů světa. V  té době také Moimirův nejmladší syn začal objevovat dobrodružnou literaturu a spolu s ním se do těch krásných klukovských knížek, plných dobrodružství začetl i otec. František Běhounek, Otakar Batlička nebo František Flos (často titulovaný jako český Jules Verne), to byli  nejčastější autoři, jejichž knížky ti dva tehdy doslova hltali... Pak vznikl ústředni slogan "MUSIC IS A STORY" (Hudba jako příběh) - a bylo rozhodnuto!"

My jen na závěr prozradíme link na crowdfundingovou kampaň ZDE, která chce za měsíc vybrat od fanoušků 85000 Kč. Kapela znovu přichystala pro zájemce zajímavé ceny. Od nového alba, přes databanku sampů Magnetik, až k workshopu s Moimírem Papalescu. A na závěr ještě videoteaser.

 

Hithit.cz - Nové album Magnetik

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.