Decent Ruins: Jen naše vlastní imaginace nám nastavuje hranice.

Pojďme si představit další nové jméno z kompilace "Dark Tunes from Czech and Slovak Caves vol. II". Za maskovanou dvojicí rozverných městských mágů se zatouláme do tmavých koutů pražských...
 

Sanctuary.cz: Zdravíme Decent Ruins. Vaše jméno je na scéně úplně nové. Představte se trochu našim čtenářům. Kdo z vás je decentní, kdo z vás je ruina, vaše předchozí hudební zkušenosti a podobně…

Longlost Ruin.: Ahoj, já jsem princezna ze Sáby, dáš si taky? Ne vážně, na co ses to ptal?

The Magician: Ahoj, eh, na to si zvyknete… Longlost Ruin oplývá líbezně exemplární somnabulní ruinovitostí. Ty ztýrané výkřiky za noci! Ty horečné úplňkové vize! Experimenty s drážděním emočních center v mozku skrze zvukové vlny se hned dělají lépe. Dokonce snáz než přes lunární zrcadla.

Sanctuary.cz: Projekt Decent Ruins je zahalený tajemstvím. The Magician i Longlost Ruin na fotkách schovávají tváře. Je to umělecký záměr, hodláte svoje identity držet v tajnosti? Nebo jste tak oškliví? :)

Longlost Ruin: Nevím, všechna zrcadla, do kterých  se podívám, prasknou. Jediné, co nepraskne, je to, co nosím v tašce… ale to je stejně celé tak nějak pokryté bílým práškem nekonečných možností.

The Magician:  Ve skutečnosti žádné tváře nemáme. Pokud se věnujete určitým věcem, je lepší tváře nemít. Organizace (nejen ty vládní) pro ně nemají pochopení. Musíme chránit lidi kolem sebe...

Sanctuary.cz: Sami svůj styl označujete jako Ruindustrial – warlock wave – Syntherin. Co si pod tím člověk má představit? Jaké jsou vaše nejsilnější vlivy a inspirace?

Longlost Ruin: Cokoliv chcete. Furt to spadá do “Cultura obscura”, i když tomu budeme říkat třeba “neprogresivní písně pro děti předškolního věku, závislé na amfetaminech, s explozivní láskou k ouškám dvourohého jednorožce”. Říkám to tak dobře?

The Magician: Přesně tak. Je to fluidum, pasivní médium, do kterého lze nalít všechny nezbytné elementy - chlad šrotu a ruin, lékarnicky dávkovaný jed synťáků, okultní urbexové plochy a hlasy odjinud, Longlost Ruinovy morfinické projevy, rytmické patterny podle Fibonacciho posloupnosti, uvádějící mikro- a makrokosmos v souladný pohyb... Jen naše vlastní imaginace nám nastavuje hranice… a vzhledem k přinejmenším diskutabilnímu “compos mentis” některých členů našeho kruhu nepochybně i ty jednou zdoláme.

Sanctuary.cz: Na kompilaci „Dark Tunes from Czech and Slovak Caves“ jste přispěli songem „White Quarantine“. Můžete nám o téhle konkrétní věci říct něco víc?

Longlost Ruin: My jsme to vážně vydali? Kdy? Hele, ten pod tím velkým kloboukem chce něco říct...

The Magician: Ano, “Dark Tunes 2” nám dala možnost vyzkoušet náš konstrukt na mnohem širší testovací skupině. A za to vám patří velký dík! Zrychlili jsme tedy práce, zhmotnili zážitky z prvotní séance a díky přízni planetárních géniů mohlo dojít k iniciaci Decent Ruins. Důležitý milník.

 


Decent Ruins - White Quarantine



Sanctuary.cz: K songu vznikl taky poměrně halucinogenní klip. Jak jste s ním spokojení? Kde jste ho natáčeli? Máte nějaké veselé historky z natáčení?

Longlost Ruin: Trochu mi tam odprejskla omítka, ale toho bezdomovce snad nikdo hledat nebude.

The Magician: Halucinogenní? A to jsme si říkali, jak to má ostrý obraz a dobrý zvuk… my takhle vidíme normálně...

Longlost Ruin: Já ti to říkal!

Sanctuary.cz: Soudě podle klipu, budete mít nejspíš pozitivní vztah k urbexu. Je to tak? Jsou nějaká utajená magická místa, která by podle vás měli čtenáři navštívit?

Longlost Ruin: Urbex? Dá se to vypít? Zní to jako čistidlo na lidi.

The Magician: Když ta místa prozradíme, nebudou utajená. Ale jinak - ó ano! Opuštěná lidská sídla jsou plná energií. Ruinová magie je poměrně mladý obor, ve kterém bychom se rádi stali průkopníky.

Sanctuary.cz: Jaké jsou reakce na váš track na kompilaci? Zaujala naopak vás nějaká kapela či projekt z „Dark Tunes“ a pokud ano, tak čím?

Longlost Ruin: Byl to moc hezký film. Isiolia, Love my science či Stereo songbird i ostatní.

The Magician: A to jsem čekal, že Longlost Ruin zase bude mluvit o Mean Meme, kterého nám tu na séancích obsedantně materializuje. Nejspíš další přelud… Za sebe bych krom výše zmíněných (a zavedených jmen jako Das Funus či Noví Lidé) přihodil Fuj kluka a samozřejmě sonické katarze Schwarzprior, The Opposer Divine, Bolehlav či Skrol. I Vespertine Souls či Epadun čarují…

Ohlasy “White Quarantine” jsou zatím pozitivní, což nás povzbuzuje. Dokonce se nám podařilo infiltrovat herní průmysl, od čehož si slibujeme, že skladbu vigorózně, lež podprahově implementujeme do limbického systému mnoha a mnoha dalších. A pak…

Longlost Ruin: Mean meme je jen výplod tvojí fantazie. Stejně jako ty mojí. A já něčí jiný. A ta je zahrabaná v písku pro kočky.

 



Sanctuary.cz: Když srovnáš obě kompilace, máš pocit, že má smysl v něčem takovém pokračovat? Má československá temná scéna co nabídnout?

Longlost Ruin: Doufám, že natočej pokračování.

The Magician: Orákula mluví jasně - ideje zdejší temné scény ještě zdaleka nepropadly Stromem až do sefíry Malchut. Proto vyzývám všechny zdejší hudební síly – zjevte se!

Sanctuary.cz: Jak přežíváte coronavirová omezení, která hudebníkům zrovna dvakrát nepřejí? Ať už v osobním životě nebo jako kapela. Je možné na celé téhle nepříjemnosti najít i něco pozitivního?

Longlost Ruin: Koho? Já myslel, že to lidstvo už balí. Proto je tak málo lidí a všude zavřeno. Už mám taky připravené tašky a obalený porcelán!

The Magician: Táák, ale to umývadlo tu necháme, ano?

Sanctuary.cz: Jsou do budoucna v plánu taky nějaké koncerty?

Longlost Ruin: Jo, ale řídit budu já!

The Magician: Bude. A ano, rádi bychom se zabývali experimenty s živými subjekty v jejich přirozeném prostředí.

Longlost Ruin: A pak všichni zahyneeem.

Sanctuary.cz: Chystají se ve vašem táboře nějaké novinky? Můžete případně odhalit nejbližší plány?

Longlost Ruin: Počkej, vyndám to zrcatko. Ptal ses na obličej, ne? Hele, mezi náma, taky vidíte toho týpka pod tím velkým kloboukem?

The Magician: Aspoňže se zase někde neztratil… Ale k věci - hned po vypuštění “YLMN” jsme rozjeli další sérii testů, tentokráte věnovaným působení vnějšího elementu na náš subjekt. Sidérické kyvadlo a tarotová trojka určilo jednu entitu z “Dark Tunes 2”, která byla přizvána k séanci. Hádám, že během jednoho, maximálně dvou úplňků budeme schopni se podělit o nějaké výsledky.

Sanctuary.cz: Díky za odpovědi a pokud máš pocit, že tu nezaznělo něco co by mělo zaznít, tak právě tady je prostor…

Decent Ruins: Toto je poselství éterických světů k jedincům, kteří mají umělecké ambice – tvořte, nepřestávejte! Nedělejte to pro pochvalu, dělejte to pro sebe. Pro to, aby po vás na tomhle zavšiveným světě něco zůstalo. Lidské tělo je jen schránka – ale to, co vzejde z vaší duše a mysli, je to, se udrží. To bude ruina, která odolá zubu času. Místo, které ostatní budou chtít zkoumat a přemítat nad jeho minulostí. I kdyby to, co vytvoříte, mělo zasáhnout jen jediný život, stojí to za to.

Longlost Ruin: Kdo to řek? Slyšeli jste to taky? Zas to plácá! No nic, můžem už začít ten rozhovor?

 

 

   

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.