První deska domácích ruinindustrialistů Decent Ruins je venku

Po květnovém singlu “Downwards” se domácí černokněžníci vrací s plnokrevným debutem “Too Weird To Live”. Ten vydává (jako vůbec první český projekt v historii) zavedený švýcarský darkwave label Swiss Dark Nights.

O pražských troskách Decent Ruins jsme poprvé slyšeli před třema lety s prvním singlem "White Quarantine", který se dostal na naši kompilaci "Dark Tunes from Czech and Slovak Caves" a následně i do postapo herního hitu Vigor. Jen chvíli poté představili singl "Y.L.M.N" (takhle zněl), který dvojici dostal na kompilaci prestižního belgického elektronického macka Side-Line.com. Do třetice všeho dobrého, vydali pánové roku 2021 split EP "Decay" s temně elektronickou vílou Isioliou (pamatujete?). Pak se ale nad Decent Ruins na dva roky zavřela voda. Až doteď…

“Poslední dva roky jsme strávili vyvoláváním a zapuzováním démonů a obráběli tak svou ruindustrial / warlock wave / Syntherin materii. Postapokalyptický okultní makrokosmos se sráží s obrazy ze zaprášených koutů mikrokosmu rozbitých mozků a vytváří tak něco temně hlubokého a upřímně rozsekaného. Nová deska je záznam toho, jak to cítíme. Tohle jsou Decent Ruins,”  říkají k tomu sami interpreti.

Decent Ruins

Výsledek dvouleté práce představuje kapela na svém vůbec prvním dlouhohrajícím nosiči "Too Weird To Live". A už první witch/wave singl "Downwards", vypuštěný do světa o pátečním úplňku 5. 5. (psali jsme), se rychle zabydlel v playlistech nejrůznějších zahraničních médií (Radio Nachtflug, Synthentral, Hot… But Dark, De Dog des Oordeeis…). A neméně se vydařila i release party, ze které se někteří členové projektu vrátili až po dvou dnech.

Kolekce šesti nových skladeb (plus dvou nově remasterovaných předchozích singlů) vychází 1. června na všech digitálních platformách a díky čerstvě navázané spolupráci s renomovaným švýcarským žánrovým labelem Swiss Dark Nights také na CD.

"Upřímně jsme fakt nečekali, že by hned naši prvotinu někdo vydal, ale když vás label osloví sám a vaše hudba může vyjít po boku takových jmen jako jsou Ash Code, Ductape, Hapax nebo The Spiritual Bat, jasně že to vezmete," dodávají Decent Ruins.

Kromě CD je možno desku pořídit na Bandcampu projektu a poslouchat na všech streamovacích platformách.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.