XVII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN PŘEDSTAVUJE DALŠÍ NOVINKY

Program letošního ročníku PGT je téměř kompletní. 

Vzpomenete si ještě, jak to vypadalo na Prague Gothic Treffen před pěti, deseti, patnácti lety? Za dobu své existence prodělala akce poměrně dynamický vývoj a z původního setkání pro hrstku českých goths se vypracovala do pozice největšího setkání příznivců temné sceny v našich zemích, které je hojně navštěvované i zahraničními návštěvníky. A co jsme si pro vás připravili na letošní, sedmnácté pokračování, naplánované na 26. a 27. srpna 2022? To už se dočtete v následujících řádcích.

Každý rok se snažíme, aby ten nadcházející ročník byl ještě lepší, zajímavější a příjemnější, než edice předešlé. Nesmírně nás těší, že PGT hodnotíte veskrze pozitivně a pokud máte nějaké připomínky, jedná se převážně o konstruktivní kritiku, ke které přistupujeme se vší vážností a snažíme se nedostatky odstranit. A právě takovým momentem byl i loňský ročník, při kterém jsme zjistili, že v klubu Futurum už jsme zkrátka kapacitně narazili na strop. Tím se dostáváme k první velké změně, kterou jsme pro letošní PGT naplánovali a tím je místo konání.

Abychom vám zajistili co nejlepší komfort a s tím spojený i lepší zážitek, přesuneme se tentokrát do velkorysejších prostor. Na PGT letos využijeme služeb hned dvou prostorných klubů, umístěných v jedné budově: Fuchs2 a Bike Jesus na Štvanici. Můžeme vám tedy garantovat mnohem více místa, dvě plnohodnotná pódia a tudíž i větší počet vystupujících. A není třeba absolvovat dlouhé přesuny, od jedné stage na druhou zvládnete dojít během jediné minuty, takže o nic podstatného nepřijdete. 

Nové místo konání přináší i řadu dalších výhod a novinek, které vám včas představíme. Kupříkladu Gothic Picnic se letos bude moci konat v bezprostřední blízkosti obou klubů, takže ušetřené kroky budete moci využít při dovádění na plánovaných afterparties. Ale o tom zase až příště. 

Teď už se podíváme na to, co vás zajímá asi nejvíce, tedy na koho se můžete v srpnu těšit. Z minulé zprávy už víte, že na PGT letos vystoupí americká gothic/deathrocková legenda Christian Death, islandské čarodějky Kælan Mikla, francouzská synthwave dvojka Minuit Machine nebo italská darkwave kultovka The Frozen Autumn. Do Prahy se po delší době podívají slovenští deathrockoví kabaretiéři The Last Days of Jesus, naopak poprvé tu budeme moci přivítat německé gothrockery Wisborg či postpunkery Paar. Z exotického Ekvádoru k nám potom zamíří avantgardní kytarový nášup Naturata Brutalismus. Do této vybrané společnosti teď doplníme další tři jména.

Pokud jste až doposud postrádali nějakého zástupce domácí scény, máme pro vás dobrou zprávu. Svou účast na letošním PGT totiž přislíbila i česká elektronická senzace Isiolia. Jednočlenný projekt z Plzně jste mohli zaregistrovat už na obou dílech naší kompilace Dark Tunes. Půvabná autorka repertoáru Julie navíc ohromila v loňském roce svou vyzrálou albovou prvotinou "I Saw It Coming", která sklidila příznivé kritiky u posluchačů i publicistů napříč Evropou, ne nadarmo se objevila například i na kompilaci respektovaného magazínu Side Line. Jsme přesvědčeni, že intimní a přemýšlivá elektronika Isiolie bude pro řadu přítomných melancholiků trefou do černého.

Isiolia - I Saw It Coming
 
Polskou scénu bude v letošním roce na PGT reprezentovat temně elektronická trojice Her Own World. Formace vznikla v roce 2019 ve Szczecině ještě pod původním zkráceným názvem H.O.W. a za krátkou dobu své existence si u našich severních sousedů vybudovala silnou pozici na místní dark scéně. Debutové EP "A Different Kind of Reality" kapela vydala u respektovaného vydavatelství Alfa Matrix, v loňském roce zahrála v prime-time na festivalu Castle Party a na přelomu roku absolvovala společné turné s domácími legendami Closterkeller. Kapela do Česka přijede představit své aktuální EP "This Fire", které vyšlo před pár dny na značce Dark Tunes. 
 

Her Own World - Stalker Girl

Ani letos nebude na PGT chybět zástupce silné švédské hudební líhně. Tajemná dvojice chlapíků s pseudonymy Sieben a Neun vytvořila před pár lety ještě tajemnější těleso Wulfband, kterému se podařilo zbořit zažité pořádky na EBM scéně a pobláznit půl kontinentu svými neuvěřitelně energickými koncerty. Formace má za sebou dvě vydané dlouhohrající desky a celou řadu singlů, které odkazují na klasiky D.A.F. s postpunkovým nápřahem a německy vyřvávaným agresivním vokálem. Pokud jste naživo doposud neměli možnost Wulfband vidět, garantujeme vám, že jejich set ve vás bude rezonovat ještě hodně dlouho. Jsme moc rádi, že kapelu můžeme premiérově přivítat v Praze právě na letošním ročníku Prague Gothic Treffen.

Wulfband - 3, 2, 1, NEIN

Samozřejmě vám dlužíme ještě řadu detailů, se kterými vás seznámíme příště. Nezapomeňte, že vstupenky na PGT můžete kupovat exkluzivně v předprodejní síti GoOut za 690,- Kč (+ poplatky). Na místě potom dvoudenní permanentku seženete za 790,- Kč. Denní vstupenky nebudou v prodeji.

 

XVII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
26. - 27. srpna 2022, kluby Fuchs2 a Bike Jesus, Praha 7 - Štvanice
live: Kælan Mikla (ISL), Christian Death (USA), The Frozen Autumn (IT), Minuit Machine (FR), Wulfband (SE), The Last Days Of Jesus (SK), Wisborg (DE), Her Own World (PL), Naturata Brutalismus (EC/DE), Paar (DE), Isiolia (CZ).
Vstup: 690,- Kč + poplatky (GoOut.cz)/ 790,- Kč (na místě).

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

WOW ... Skvělý program !!!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.