Magická noc trubadúrů II přichází

magickanoctrubaduruII sV sobotu 18. října proběhne v v kralupském středisku Vltava už druhá Magická noc trubadúrů. Na co se těšit? Kdo nahradil v soupisce Deathcamp project? Jak bude vypadat harmonogram akce? To vše pro vás máme jako první přímo tady...






 

 
Druhá Magická noc trubadúrů navazuje na první dějství z roku 2012 a je opět jedním z největších tuzemských dark indie happeningů. Dramaturgie večera se snaží obsahově přesáhnout rámec klasického hudebního festivalu a naplnit podtitul akce "muzika – divadlo – magie".

Hvězdou večera bude legenda českého gothic rocku XIII. století, jejíž lídr Petr Štěpán představí publiku prostřednictvím pilotní písně „Bohové na strojích“ i svůj vedlejší projekt Hindenburg.Tato skladba zazní exkluzivně jen na Magické noci trubadúrů II. Nebude chybět ani domácí Bratrstvo Luny, jež celou akci postříbří křtem svého třetího alba s tajemným názvem „Carpe Diem“.

 


Bratrstvo Luny – Carpe Diem (trailer)

 

 

V roli dalších hudebních hostů se představí slovenští excentrici Ľahká Múza, táhnoucí za sebou černou vlečku již třicetileté kariéry, a polští Digital Angel.

Nehudební stránku večera vyplní spisovatelé Jenny Nowak a Jaroslav Monte Kvasnica, s graciézností sobě vlastní zatančí dívčí Taneční skupina Naděje a ostří mečů, trny růží i drama veršů se středověkou poetikou nabídne Skupina scénického a historického šermu Rytíři Fortuny. Pikantním pozadím celého pásma, jímž bude i tentokrát provázet známý hudební publicista a rocker tělem i duší Petr Korál, bude fotografická expozice kralupské skupiny Urbex Team, která tak odkryje svou vášeň pro zkoumání ducha člověkem opuštěných míst. To vše pod záštitou druhého vydání uměleckých novin TRUBADÚR II s „krameriovsky“ starobylou aurou.


A kromě toho? Magický jarmark: Black Cat (originální šperky, gothic i jiné oblečení, doplňky); Angel Beads (ručně vyráběné šperky a doplňky); Želví doupě (magické knihy); Pigeon (hudební distro); Markýza (limitovaná edice XIII vybraných delikátních vín s ručně malovanými etikami s festivalovými náměty, za studena dělané šakalí krví pokřtěné medoviny: archivní, mistra kováře a z dubového soudku, ručně malované gotické tašky); Luna Shop (novinkové CD Carpe Diem, ručně vyráběné upomínkové předměty, diáře, bižuterie); Deather (premiérový prodej prvního stolního metalového kalendáře na rok 2015); k dostání zde budou knihy spisovatelů Jenny Nowak a Jariskava Monte Kvasnici knihy vydavatelství Elýsion;  speciálním hostem večera bude královna módních doplňků festivalu Castle Party Barbaru Dumanska (gotické oblečení a doplňky) a další.

Program večera

16:30     Spuštění  padacího mostu  pro vstup do světa HUDBY, DIVADLA  a MAGIE
16:55     Zahájení festivalu Petrem Korálem
17:00     DIGITAL ANGEL (POL)
18:00     RYTÍŘI FORTUNY
18:15     ĽAHKÁ MÚZA
19:30     TANEČNÍ SKUPINA NADĚJE
20:00     BRATRSTVO LUNY
22:00     RYTÍŘI FORTUNY II
22:30  XIII. STOLETÍ (+ skladba „Bohové na strojích“ z projektu Petra Štěpána HINDENBURG)




Magická noc trubadúrů se vrací
 

MAGICKÁ NOC TRUBADÚRŮ II – XIII. stoletíĽahká Múza (SK), Bratrstvo Luny, Digital Angel (PL)
18. října (start 16:55)
Kralupy nad Vltavou, Kulturní a společenské středisko Vltava (nám. J. Seiferta 706)
Vstup: 250 Kč + poplatky (předprodej)

 

e A2 Magicka noc

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Bratrstvo luny asi objavilo Youtube a na nom Laibach.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.