Electroindustriální narozeninový večírek Carpe Diem Night již tuto sobotu

Tuto sobotu 22. listopadu proběhne v pražském klubu Fatal oslava životního jubilea oblíbené postavy pražského elektroindustriálního podsvětí. Kdo nás tedy na tomto dýchánku osvěží?

 

carpe diem night

 

Pražská industriální legenda Paprsky Inženýra Garina, pojmenovaná podle stejnojmenného vědeckofantastického románu Alexeje Tolstého, oslaví za dva roky třicet let existence a těleso, které můžeme mimo jiné nazvat undergroundem v undergroundu, je stále plné invence. Pro vícehlavý soubor vyzbrojený pružinami, plechy a vrtačkami jsou členité prostory klubu Fatal vítaným motorem pro naplnění jejich myšlenek.
http://bandzone.cz/paprsky

Brněnský audiovizuální projekt Frontier Guards namíchal zvukový alchymista Martin Pavlík jako temně elektronickou esenci ke kybernetickým fraktálům Toma Galleho. Již ve svém debutu Predestination z roku 2008 (Aliens Production), který zahraniční recenzenti označovali jako pokračování odkazu cybertech legendy Clock DVA , definoval svůj styl stojící na pomezí dark ambientu a IDM. Na jeho posledním albu Interface, vyšlém minulý rok rovněž na jeho domovském labelu, se špouští s pomocí E.B.M. prvky vyztuženém zvuku do větších hloubek kyberprostoru. Oba pánové již spolupracovali spolu s Patrikem Lvem z Depressive Disorder (hostující vokál na Interface) na projektu H.E.E.L. a úspěchy sklízela rovněž Martinova vesmírná elektroúderka Beamship. Frontier Guards na akci zahrají materiál z nové desky "Battleground".
http://www.dystopia.cz/

Roman „Ergo“ Petro byl v devadesátých letech jedním ze spoluzakladatelů elektrozinu Crewzine, kde také vydal se svým projektem Gaping Chasm čtyři kazetová alba. V roce 2006 na festivalu Dark Live Fest I. spolu s např. Haujobb či Ah Cama-Sotz zazářil se svým podáním old school E.B.M. a svůj návrat potvrdil na výborném albu Fragments Of War (Aliens production). V letošním roce o sobě dal vědět trackem Change, na kterém se opět projevuje pro slovensko specifický hutný industriální E.B.M. sound stejně jako u jeho souputníků Samhain či Last Influence Of Brain. Známý je rovněž jeho tribal/IDM/ambient side project Anima Mundi.
http://www.youtube.com/watch?v=A_7mnuCB2ys

Slovenská power industrial noise formace Einleitungszeit působila v polovině devadesátých let doslova jako zjevení. Dva cyborgové do sebe vrtající vrtačkami a rozbrušovačkou demonstrovali sami na sobě sílu svého zvuku a obraz jejich vystoupení působil jako dokonalá hluková apokalypsa. Od té doby proteklo kybernetickými uzly mnoho dat, Richard Norg vydal několik alb a svá živá vystoupení drží stále na hranici vstupu do těch nejnitěrnějších zákoutí lidského mozku. Vydejme se tedy na výlet do temných krajin dusivých zvukových koláží, těžkých hlukových stěn, manipulativních šumů a struktur pulsujících prostorem.
http://bandzone.cz/einleitungszeit

Za Dj pultem se budou střídat matadoři Tranzistor a Cassiel, jejichž sečtené působení na scéně dává dohromady více jak čtvrt století.

Vstup:150,-

 

Line-up večera:

20:00 Paprsky Inženýra Garina
21:00 Frontier Guards
22:00 Gaping Chasm
23:00 Einleitungszeit
00:00 Cassiel
01:00 Ron (exclusive distorted beat set)
02:00 Tranzistor

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.