Der Himmel Über Berlin zahrají v Praze s The Crypt a v Brně s Tying Tiffany

V pátek 15. května můžete v Praze spolu se znovuobnovenými The Crypt vidět Himmel Über Berlin, Barta Cathedrala a LateXjesus. O den později pak celou skvadru v Brně. Bez The Crypt, zato s Tying Tiffany.

Pražská kapela The Crypt, která se sama označuje jako "funeral darkwave", ohlašuje návrat původního zpěváka a spoluzakladatele Garyho Chaina. Kapela odehrála svůj první koncert v květnu 2014 na dobročinné akci Batsave, přispívající na záchranou netopýří stanici Nyctalus, ale už v červnu 2014 Gary Chain odešel z kapely. Ta sice hrála dál s novým zpěvákem, ale i ten v listopadu téhož roku řady The Crypt opustil a odstěhoval do Velké Británie. Kapela se navíc v druhé polovině roku 2014 potýkala se spoustou technických i osobních problémů.

Zakladatel Edward Ice k tomu říká „V minulém roce bylo velice těžké kapelu udržet a stálo mě to hodně úsilí a netopýřích nervů. Například komunikace a domlouvání se s naším druhým zpěvákem, který mluvil spíše anglicko-italsky než česky, byla velice obtížná. Na přelomu roku se však obrátilo vše k dobrému a Gary se vrátil zpět...“


The Crypt - Gary Chain is back


A protože v květnu The Crypt slaví své první narozeniny, zahrají 15.5. v pražském klubu Exit-us společně se sexualitou načichlými elektronickými projekty Bart Cathedral z Polska a brněnskými LateXjesuS. Sérii kapel pak zakončí nočním setem darkrockoví Alvaréz Peréz. Hlavním hostem pátečního i sobotního koncertu pak budou postpunkeři Der Himmel über Berlin.

Formaci "Nebe nad Berlínem" ovšem netvoří žádní obyvatelé německé metropole, ale italská čtveřice, která loni natočila svojí druhou desku "Shadowdancers". Už debut "Memories Never Fade" kvarteta Der Himmel über Berlin stála za hřích. Sebranka z přístavního města Trieste totiž předvedla, jak nenásilně lze v melodické tvorbě kombinovat klasický gothic rock, divočejší post punk a chemičtější darkwave a neztratit přitom tvář ani tah na bránu.

Na letošním pokračovateli "Shadowdancers" (recenzi najdete na našem webu už brzy), jenž si kapela vydala ve vlastní režii, se všechny tři vlivy ještě více propojily a znovu hlasitě upozornily na činnost čtveřice, která zahrála – možná až příliš nenápadně – v Brně ve společnosti Alvaréz Peréz na akci Darkside of Moravia. Teď je tedy na čase to napravit.

Téměř tutéž sestavu můžete vidět i 16. května v brněnském Eleven klubu v rámci akce Clubbers Die Younger. Tady místo The Crypt a Alvaréz Peréz uvidíte v roli speciálního hosta italskou elektronickou divošku Tying Tiffany. Ta na svých nahrávkách předkládá výbušnou směs electroclashe, glamu a synthpunku s prvky gotiky. Naživo jde ale především o neřízenou střelu. Můžete si tak připomenout její první vystoupení v Praze a v Brně před dvěma lety, kdy fanoušky smetla svou nespoutanou energií a zvukem.


Tying Tiffany - 3 Circle

Der Himmel Über Berlin, Bart Cathedral, LateXjesuS, The Crypt
15. května 2015
Praha, Exit-Us

Tying Tiffany, Der Himmel Uber Berlin, Bart Cathedral, LatexJesus

16. května 2015

Brno, Eleven club
Vstup: 100 Kč (Praha) / ? Kč (Brno)

Clubbers Die Younger

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.