Recenze Alien Vampires – Drag You to Hell

Pokud se i vy chystáte na polskou Castle Party, pak se dost možná potkáte s italskými elektrobubáky Alien Vampires. Tady je něco málo k jejich aktuální desce...

Alien Vampires – Drag You to Hell
Vydal: Alfa Matrix (76 mins)

Není žádným tajemstvím, že kořeny mozku italského elektronického zla Alien Vampires jsou cítit sírou black metalového undergroundu. Nysrok Infernalien vyčníval už víc než před patnácti lety svým novátorským přístupem u kláves na kultovních nahrávkách kapely Aborym, ale nakonec se rozhodl jít vlastní, naprosto odlišnou cestou a v roce 2004 vydal úplně první nahrávku vlastního elektronického projektu, s nímž mu dodnes vypomáhá rohatý kolega Nightstalker.

Dosud poslední dlouhohrající řadovka „Harshlizer“ byla neúnavnou t(r)ancovačkou, která od začátku do konce bouchala jako utržená ze řetězu. Na další velkou desku si fandové museli počkat dlouhých pět let, během nichž o sobě dvojice dala vědět aspoň několika ne příliš výraznými EPky. Ještě před vydáním novinky byla ohlášena skvadra hostů, která dvojici ve studiu nějakým způsobem vypomohla. Seznam featů sice oplýval zajímavými jmény (Attila Csihar – Mayhem, Sun O))), Charles Edward – Mayhem, Sin Quirin – Ministry, Nero Bellum – Psyclon Nine), ale zároveň trochu strašil možným příklonem k metalovějšímu soundu ala Combichrist (nic proti metalu samotnému, ale právě zmíněná kombinace se mi nejeví příliš šťastnou). 

 

Alien Vampires - Drag You to Hell



Výsledek nakonec není vůbec černobílý. Attila se v intru jen lehce prohrábne svým prohnilým jícnem a člověk by si jeho účasti málem ani nevšiml. To příspěvek „ministerského“ předsedy Sin Quirina je podstatně výraznější a zvuk songu „Psycho Bitch“ vám bez debat jeho domovskou kapelu připomene. Jedná se o pomalý, čistě metalový hymnus, který má silnou atmosféru a mimo do „žalmu 69“ laděného soundu vyzařuje i black metalový feel, který jednoznačně dodal pan Edward. Jasné stigma nese i „Undivided Wholeness“ s Nerem u mikrofonu. Kdyby tenhle track byl na nové desce Psyclon Nine, vůbec by se nikdo nedivil.

Ale i bez pomoci hostů je nový materiál Alien Vampires pestřejší než dřív. Rozjezd obstarávají taneční songy „She Owns the Nite (Lilith)“ a „You Wish Me Dead Get in Line“, které dávají melodickým vokálem v refrénech vzpomenout na metalově elektronický Pain bez kytar. Drtivá většina vokálů však samozřejmě tradičně jedovatě vříská a ječí. Dojde samozřejmě na klasické Aliení dancevraždy – viz „All the Fakes Must Die“ či „Sworn to Lust“, které však úspěšně ředí těžší temné industriální válce (třeba „Drag You to Hell“) a čistokrevné párty ataky. Triumvirát „Lock It“ – „Touch“ – „You Rule – I Cum“ zároveň tvoří mou nejoblíbenější čtvrthodinu CD. Nekompromisní a bezodpočinkovou.

 

Alien Vampires - Dark Energy


Někomu může ona stylová variabilita vadit a tříštit celkový dojem z poslechu. Nutností je jistá míra tolerance vůči širšímu spektru agresivních a temných hudebních stylů. Pravdou však je, že si čerchmanti dokážou se všemi zmíněnými hudebními disciplínami poradit na výbornou a i když tentokrát postrádám šlehu úrovně „Far Away“, pořád jsou pro mne Alien Vampires sázkou na jistotu.

Hodnocení: 80%

Sestava:

Nysrok Infernalien - voice, guitars, keys
Nightstalker - production, drums, keys

Tracklist:

01. The Divinity Of Solitude (Feat. Attila Csihar From Mayhem / Sunn O)))    
02. She Owns The Nite (Lilith)    
03. You Wish Me Dead Get In Line
04. All The Fakes Must Die    
05. Drag You To Hell    
06. Psycho Bitch (Feat. Sin Quirin From Ministry & Charles Edward From Mayhem)    
07. Sworn To The Lust    
08. Lock It    
09. Touch    
10. You Rule I Cum    
11. Undivided Wholeness (Feat. Nero Bellum From Psyclon Nine)    
12. Dark Energy    
13. No Return From Where I Am Going (Feat. Charles Edward From Mayhem)    
14. Better Enemies Than Friends    
15. Unidentified
    
Limited Edition tracklist:


01. All The Fakes Must Die (Xotox Remix)    
02. All The Fakes Must Die (Iszoloscope Remix)    
03. All The Fakes Must Die (Noiz + Zilenth Remix)    
04. All The Fakes Must Die (God Destruction Remix)    
05. You Wish Me Dead Get In Line (T3RR0R 3RR0R Remix)    
06. Unidentified (Avarice In Audio Remix)    
07. Unidentified (C-Lekktor Remix)    
08. Unidentified (Madmancircus Remix)    
09. All The Fakes Must Die (Benjamin's Plague Remix)    
10. Unidentified (Terrorfrequenz Remix)
11. You Wish Me Dead Get In Line (Stereo Sin Remix)    
12. You Wish Me Dead Get In Line (Sleetgrout Remix)    
13. All The Fakes Must Die (Speed Injektion Remix)    
14. You Wish Me Dead Get In Line (AV Guitars Mix Feat. Charles Edward From Mayhem)    
15. Undivided Wholeness (AV Dark Mix Feat. Nero Bellum from Psyclon Nine)    
16. I Love Death More Than Life (Bonus Track)

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.