Pravidelné největší gotické setkání ve střední Evropě se blíží už pojedenácté

V pátek 26. a sobotu 27. srpna si (nejen) čeští a slovenští gotici opět přijdou na své. Jedenáctý ročník Prague Gothic Treffen tentokrát kromě DJů ze všech koutů světa představí i 4 kapely a samozřejmě tradiční gothic picnic.

Jak načít druhou desítku let největšího gotického setkávání v ČR a SR Prague Gothic Treffen? Jen těžko se navazuje na loňské jubilejní oslavy, které byly pro pořadatelský tým Sanctuary.cz v mnohém přelomové - mimo jiné i větším zapojení živých projektů do programu. A právě tímto směrem se vydává i letošní PGT.

Jako obvykle se bude dění odehrávat v několika klubech souběžně, kam se účastníci dostanou za jediné vstupné. Páteční Guitar stage bude koncertně zasvěcena jak oldschool gothrockovým matadorům, tak jedné z nejzajímavějších nových dark/cold/ghostwave postpunkových kapel současnosti.

Prvním hostem v již tradičním klubu Fatal (ex-XT3) bude právě jeden z nejslibnějších projektů poslední doby, undertheskin. Tito velenadějní polští následovatelé odkazů The Soft Moon nebo In Death It Ends se představí tuzemskému publiku hned zkraje své kariéry, které lze snadno předpovídat raketový start. A fakt, že za projektem stojí polovina v Čechách milovaných gothrockerů DeathCamp Project, už je jenom třešnička na dortu.

undertheskin - Cold



Jako hlavní host se u nás vůbec poprvé představí němečtí veteráni gotického rocku Age Of Heaven. Ano, ti Age Of Heaven, kteří byli mezi vyvolenými kapelami na vůbec prvním Wave Gotik Treffen, kultovním gotickém festivalu, na počest kterého dostalo své jméno i Prague Gothic Treffen. Ti Age Of Heaven, kteří v devadesátých letech platili za jednu z nejvýraznějších skupin žánru a na nátlak fanoušků se před pár lety opět vrátili na scénu. Ti Age Of Heaven, jejichž atmosferickou šlapavou oldschool gotiku můžete díky PGT konečně vidět v České republice i vy. Vznikne tak téměř mystické propojení prvního ročníku druhé dekády PGT s „rokem jedna“ Wave Gotik Treffen. Některé věci prostě nemůžou být náhoda…


Age Of Heaven - The Providence


Souběžně s těmito koncerty budou moci elektromilci trsat na Electro stage v klubu Incognito. Ten ovládnou postupně britský DJ Phlis (WickedSpinsRadio, Vampirefreaks), švédský excentrik DJ Fredrik Croona (Cynical Existence, Menschdefekt) a miláček českých elektroniků DJ Daniel Myer. Do ranního kuropění pak tanečníky dovede slovenský samorost DJ Dr. Love (Qx-Rh85, Projekt Neplecha aj.)

Sobotní program začíná jako vždy tradičním gothic picnicem v 16:00. Místem konání tentokráte bude park Sacre Coeur, vše ostatní ale zůstává při starém – včetně soutěže o nejstrašidelnější doma vyrobenou pochutinu Spooky Cookie.

Večerní program PGT se pak přesune do smíchovského klubu Futurum, kde opanuje obě stage. Karta se navíc obrátí – Electro stage dostane živé projekty. A i tady půjde o prolnutí „zavedené značky“ se slibnou novou nadějí scény.

Po úvodním setu DJ Dr. Love se na pódiu naživo představí Fredrik Croona, ústřední postava švédských electrobouchačů Cynical Existence. Fredrik ale do Prahy přiveze představit svou nadupanou, melodičtější sólovou tvorbu – a to tak, že dokonce na debutový koncert. Jeho set si tak návštěvníci budou moci vychutnat v exkluzivní celosvětové premiéře.

U volby hlavní hvězdy Electro stage vyslyšeli pořadatelé přání řady fanoušků a dovezli do Prahy pana Daniela Myera. Ten se kromě pátečního DJování představí i v čele svého zavedeného experimentálně elektronického projektu Architect. Následnou afterparty bude mít v rukou americký DJ Maldoror a slovenská údernice DJane Diva Violent (Zydrate Project).
 

Architect - Neon



Souběžná kytarová sobota potom bude patřit polskému DJ Voidovi (DeathCamp Project, undertheskin), ostřílenému německému DJ JU Age (Age Of Heaven), slovenské netopýrce DJane d0ll (Wake The Bats) a dalším hostům.

I jedenáctý ročník PGT tedy dává jasně najevo, že gotická scéna není nostalgickým fňukaním po "zlatých časech" osmdesátých let, ale že je zatraceně živá, činná a aktuální. A o tom se můžete přesvědčit i vy.

XI. PRAGUE GOTHIC TREFFEN – live: undertheskin (PL), Age Of Heaven (D), Fredrik Croona (S), Architect (D) plus DJs
26. a 27. srpna 2016
Praha, kluby Fatal (Rokycanova 29), Incognito Music Bar (Prokopova 18), Futurum Music Bar (Zborovská 7) a park Sacre Coeur
Vstup: 290 Kč oba dny (jen na místě)

Prague Gothic Treffen 11

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.