Apokalyptická mše s řadou významných celebrantů se blíží

V sobotu 24. září proběhne v Exitu rituál v režii těles Ordo Rosarius Equilibrio, Der Blaue Reiter, The Devil & The Universe a Sophia.


Švéd Tomas Pettersson byl s ambientním zjevením Ordo Equilibrio jedním z nejdůležitějších artefaktů kultovního labelu Cold Meat Industry. Po třech albech bylo jméno projektu upraveno na dnešní Ordo Rosarius Equilibrio a Pettersonův apocalyptic pop, jak autor svoji tvorbu sám označuje, se stal v běhu let o něco „písničkovějším“. Pořád však jeho tvorba přímo mokvá libertinstvím, temnotou a sexuálním obžerstvím. Po šestileté pauze letos vyšlo nové dlouhohrající album „(Vision: Libertine) – The Hangman´s Triad“ a perverzní hvězda Ordo Rosarius Equilibrio zazáří i u nás.

Svoje epické vystoupení si ten samý večer odbude i Sathorys Elenorth, dorazivší z Barcelony v čele neoklasického martial monstra Der Blaue Reiter. Jeho až soundtrackové pojetí oscilující od klavírní křehkosti po kataklysmatické poryvy smyčců a perkusí vykreslí tragické scénáře z desek i našemu publiku. Bude záhodno vzít si na sebe (zcela výjimečně) něco černého, neboť nás čeká drásavý funus čehokoliv hezkého. Stejně jako na poslední desce i v Praze Sathorysovi vypomůžou Bjärgövé z Arcany o což bude jeho vystoupení ještě zajímavější.

 

Okultní špetku do rituálního kruhu přijedou přihodit i rakouští kozlíci The Devil & The Universe. Ti jsou u nás poměrně častým hostem, ale jejich účast jim nezařídila žádná nekalá woodoo praktika, nýbrž skvělé album „Benedicere“, které českému publiku kapela živě představí poprvé. Jejich klasické tribal výrazivo je nyní okořeněno biblickou mystikou, v jejímž odrazu se mísí andělská poetika s mystickou temnotou.

Kýbl nečistoty vám na hlavy vychrstne s rozvířením prvních tónů setu švédského projektu Sophia. Peter Bjärgö, Cecilia Bjärgö, Stefan Eriksson – oklikou se vracíme ke Cold Meat Industry, jejichž další hvězdou kdysi byla neoklasická Arcana. Sophia je její martial industriální levoboček, v němž se jeho tvůrci zbavují temnějších nápadů, které se do konceptu křehčího hvězdného jména nehodí. Nejde však o žádný odpad – čekejte jen koma plné obrazů malovaných barvami zkázy a destrukce. 

24. září 2016 se klub Nová Chmelnice změní v pohřebiště plné mrtvých těl i duší. Buďte při tom a nechte se vnitřně vydrancovat. Bude to stát za to!

ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO (S), DER BLAUE REITER (E/S), THE DEVIL & THE UNIVERSE (A) a SOPHIA (S)
24. září 2016 (start 20:00)
Nová Chmelnice, Koněvova 219, Praha 3
Vstupné: předprodej v síti Ticketpro, GoOut.cz - 590 Kč+poplatky/na místě 690 Kč
Více informací na www.sanctuary.cz
FB event koncertu – https://www.facebook.com/events/1798910207006383/

ORE a spol

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Dik za supr akci

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.