Leæther Strip – Spæctator

Claus Larsen se po delší pauze odhodlal vydat dlouhohrající desku. Navíc v předvečer druhého vystoupení v Praze. V jaké formě se nachází?

Leæther Strip – Spæctator

Vydal: Rustblade records 

Čeho je moc, toho je příliš. To se dnešní optikou jeví zcela jasně, pokud mluvíme o autorské potenci páně Clause Larsena, který po obnovení činnosti před dekádou doslova zaplavil scénu přívalem nového materiálu. A znáte to sami, i ty největší lahůdky se při neustálém servírování přejí. Navíc kvalita tracků Leæther Strip v rámci smrtelné kadence časem šla lehce dolů. Claus se bezpečně zabydlel na scéně, začal úspěšně koncertovat a jisté uspokojení ubíralo trackům na naléhavosti.

Je jen dobře, že si sympatický Dán dal od vydávání klíčových nosičů delší pauzu (digitální singly, covery a hostovačky do této řady nezapočítávám). I z toho titulu vyšlo nové albu „Spæctator“ jako takový návrat do ostřejších dob. Více než dvouletá kumulace nápadů, ale také temnější perioda v autorově životě, zanechala ve většině skladeb zcela znatelnou tenzi, naléhavost, kterou tracky Leæther Strip vyžadují. Jsou jako motor, který, aby pracoval správně, musí běžet na vysoké obrátky.
 

Leather Strip - Filling The Graves
 

A tak už klipovka "Filling the Graves" je nadějnou vlaštovkou, na kterou naváží další tracky. "Down" s náladou, jakoby drženou pod deskou stolu, postupně gradující "White As Chalk", ale především frenetický závěr v podobě trojice "Same Old Shit" (rozený party banger), "Pigz" a "Luc van Acker" (ironický šťouchanec do kolegy z projektu Revolting Cocks). Ano, u tohoto projektu se výrazové prostředky příliš nemění, pokud si ale sedne vše jak má, není třeba cokoliv připomínkovat.

Ne vždy se na „Spæctator“ dočkáme jen zásahů do černého. Oddechový čas a jistou liknavost v přísunu energie značí titulní track nebo hned následující "So Beautiful". Celkově je ale letošní novinka Leæther Strip návratem do euforických dob, kdy se muzika tohoto muzikanta dala brát, i přes agresivní vyznění, za spolehlivou zásobárnu energie. A to je v předvečer koncertu projektu v Praze více než dobré znamení!

Hodnocení: 80 %

Tracklist:

1. Obligate     
2. White As Chalk     
3. Filling The Graves 
4. Down         
5. Spæctator  
6. So Beautiful           
7. Victorious   
8. Same Old Shit       
9. Pigz
10. Luc Van Acker

 

Leæther Strip – Spæctator (teaser)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.