Přihlašte svůj track na vůbec první SANCTUARY.CZ KOMPILACI!

Je čas konečně představit českou a slovenskou scénu zahraničí, ne?


Nápad vytvořit výběr těch nejzajímavějších skladeb českých a slovenských žánrových projektů nosíme v hlavách už pěknou řádku let. Dokonce byl u toho, když jsme kdysi zakládali platformu CzScene. Jenže pak přišel redesign webu, pořádání spousty koncertů, hledání redakčních posil a na tuhle myšlenku už zkrátka bohužel nebyl čas. Až doteď.

Proč vlastně chceme dělat vlastní kompilaci?

Protože se nám zdá československá temná scéna ve světě neprávem opomíjená a tak chceme tuzemským projektům zkusit pomoci. Dát jim další důvod, proč se nenechat odradit nezájmem zdejšího mainstreamu a pokračovat v tom, co je baví. A třeba je i pošťouchnout k tomu se hecnout, dotáhnout rozdělané skladby nebo začít dělat na nových.

Právě kompilace nám k tomu přijde vhodná, protože je čím dál oblíbenějším a stahovanějším formátem. Hlavně ty bezplatné. Nejspíš proto, že obecně je nové muziky hromada, času málo a kompilace jsou ideálním způsobem, jak si udržet přehled o tom, co se děje. 

Jak to přesně bude vypadat?

Z přihlášených tracků vybereme ty nejlepší skladby, které budou reprezentovat aktuální podobu naší scény. Vzniklý výběr pak opatříme elektronickým artworkem/bookletem, zaštítíme jako Sanctuary.cz a vystavíme zdarma on-line ke stažení/poslechu. Výsledek pak představíme nejen u nás, ale hlavně kolegům ze zahraničních hudebních serverů, spřáteleným promotérům a dalším lidem aktivním na temné scéně (za 12 let působení už jich pár známe...). Předběžné datum vydání kompilace bychom viděli stylově v období kolem Halloweenu. 
 

Goth


Co z toho budete mít vy?

Větší šanci, že si vaší muziky někdo všimne. A to samozřejmě znamená potenciál nabrat nové (zahraniční) fanoušky, větší šanci zahrát si i v cizině a kdo ví, třeba i nabídku některého zahraničního labelu. Cesty Osudu jsou totiž nevyzpytatelné...

Kdo se může přihlásit?

Jakýkoliv původem český nebo slovenský projekt či kapela, která splní podmínky (níže) a žánrově zapadá do našeho působení – tedy od tradiční gotiky, postpunku a deathrocku přes electro/industrial, horrorpunk, dark wave, synthpop, EBM až k neofolku a dál. Pokud si nebudete jistí stylem, prostě skladbu pošlete a uvidíte. Nicméně dopředu upozorňujeme, že metalu se dostatečně věnují jiná žánrová média a tak se na naší kompilaci budeme primárně soustředit spíše na ostatní žánry. 

Podmínky pro přihlášení tracku

  1. Přihlásit můžete autorskou skladbu, která vznikla nejpozději roku 2016. Nemělo by přece smysl prezentovat současnou podobu naši scény trackem z roku 1999, že...
  2. Musíte být výhradním vlastníkem autorských práv ke skladbě, případně mít výslovný souhlas od svého vydavatele k použití skladby na kompilaci. 
  3. Svou skladbu v dostatečné kvalitě (bezztrátové formáty .aiff, .wav nebo .flac) nám pošlete přes sdílecí služby (Dropbox, GoogleDrive, Uloz.to, Wetransfer...) na adresu redakce@sanctuary.cz s předmětem "SANCTUARY.CZ KOMPILACE".
  4. Stihněte to do 30. ZÁŘÍ 2017.
    Účast na kompilaci je oboustranně bezplatná, i kompilace totiž bude ke stažení zdarma.  
  5.  

Takže chutě do díla, vymeťte pavouky z kláves, oloupejte rez ze strun a ukažte světu, jak skvělou muziku ta naše československá temná scéna dokáže stvořit!
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Sakrys, mit tak o dva mesice vic... :D
Víš jak to je... mít na to o dva měsíce víc, stejně začneš přinejlepším měsíc před odevzdávkou... :D
Jasne, no. :D U nas je to bohuzel nestastny nacasovani, protoze jsme projekt dali dohromady teprv ted a jeste porad resime fundamentaly, protoze druha polovicka ma novou praci a jeste k tomu pred svatbou... takze to bohuzel nestihnem, treba priste. :)
Přál bych si aby něco přihodily kluci z Depressive Disorder,ale obávám se že zůstane jen u přání.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.