O víkendu proběhne zmrtvýchvstání festivalu Night Side

Soudobá podoba značky, která má na krku už nějaký ten rok, dostala podtitul "Resurrection" a bude se jistě snažit úspěšně navázat na starší ročníky.

Po letech se vrací oblíbený festival temné subkultury Night Side. Přesněji deset let od prvního ročníku a pět let od toho posledního. Večer plný hudby různých temných žánrů, dobré nálady i skvělých zážitků. Je tomu mnoho let, co se podařilo splnit toužebná očekávání nejednoho příznivce temné scény a uspořádat multižánrový festival goth subkultury, na němž se setkávají ti nejlepší z tuzemské scény doprovázení matadory scény mezinárodní.

V minulosti hostil tento festival, inspirovaný tvorbou S. R. Greena, mnohé tvůrce z celého světa. Ať již to byli finští Two Witches, Garden of Delight z Německa, DeathCamp Project z Polska, Royal Dead z Nipponu či norští Gothminister.

Po dlouhé pauze bylo rozhodnuto. Night Side vstává z mrtvých a přináší porci goth rocku, dark cabaretu, ambientu i řízného EBM. A nyní k nabízenemu menu:

První a uvítací kapelou bude pražské duo TranSynaptiC. Industriálně-metaloví bratři  Lai6 a Mutex, kteří se mimo jiné představili na Gothic Fusion či Junktownu předvedou přísný nátěr kytarové elektroniky.



Druhým vystupujícím bude matador české scény Ori se svým novým projektem VargHeim. Frontman kapel Beamship, Neuromancy či Wehrwolft78, který, mimo jiné, otevíral první ročník festivalu, pokřtí své nové CD "Jdi a dívej se". Přináší svoji vizi orchestrálního industrialu a ambientu, která nenechá nikoho chladným. Ve své tvorbě též odkazuje na klasickou českou fantastiku, ať už se jedná o Karla Čapka, tak jeden z nejzajímavějších sci-fi/postapo snímků "Konec srpna v hotelu Ozon".

 

 

Zástupcem čistě elektronické linie nebude nikdo jiný, než Zdeněk Vovesný se svým uskupením RBMK. Frontman legendárních Tear se vrací po úspěšném vystoupení po boku zakladatelů žánru Front 242. Trojice tvořená Z, Rodentem a Cerwenjackem do Vás nasype electro nářez první třídy. Těšte se na vystoupení jedné z kapel, které spoluvytvářely současnou podobu české scény.

Aby toho nebylo málo, na Night Side - Ressurection vystoupí matadoři československého undergroundu. Deathrock/Dark Cabaret smečka The Last Days of Jesus.

Mary0 aka RobotJoker se vrací do Prahy! Přes dvě dekády kralují temné scéně napříč světem a jejich alba "Arma Christi" či "Songs from psycho TV" mají letos přírůstek v podobě novinky "The Last Circus". Těšte se však nejen na nové songy, ale i na staré dobré pecky. Jako předkrm omrkněte video ke skladbě "1-2-3 War":

 


The Last Days of Jesus - 1-2-3 War

 

Headlinerem zmrvýchvstání  nemohl být nikdo jiný, než jedni z „otců zakladatelů“. Finští goth rockeři Two Witches s Jyrkim Witch v čele se po čase vracejí do Prahy.

Tentokráte s českými fans oslaví 30 let existence. Na kontě mají za dobu svého působení řadu alb a vystoupení po celém světě. Od Castle Party v Polsku, přes Prahu po USA či Rusko. První ročník festivalu Night Side byl jejich premiérovým vystoupením v zemích koruny české. Původně měli již v roce 1993 vystupovat po boku Lacrimosy, avšak teprve o 14 let později se vše zdařilo a byli hvězdou prvního Night Side večírku. Jelikož mají rádi naše mater urbiorum, vrací se k nám s nemalou radostí. Již několikrát na festivalu Night Side zazářili a našli si zde přátele a kamarády. Noidat, jak zní prapůvodní jméno kapely, předvedou správný čarodějný sabat, který uspokojí nejen goth duše.

 


Two Witches - Irresistible

 

Afterparty zajistí Djane Zyntexia (FIN), DarqSalem aka VuDu:DJ (US) a speciální host.

Letošní ročník proběhne v klubu KOTELNA (Služeb 3, 10000 Praha 10), start 19:00.

Vstupenky za předprodejní cenu 390 Kč kupujte v goth/metal klubu Necropolis (Velehradská 18, Praha 3), v klubu Kotelna, v historicko pohanském obchodě Drakkaria (Rašínovo nábřeží 52, Praha 2) nebo v síti GoOut

Pro článek byla použita upravená verze oficiální tiskové zprávy festivalu Night Side.
 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.