Polovina Bauhaus chystá debutové album pod hlavičkou Poptone

Poptone - nejnovější hudební partnerství mezi Danielem Ashem a Kevinem Haskinsem doplněných Divou Dompé - oznámili vydání stejnojmenného debutového alba. Po Bauhaus, Love and Rockets and Tones on Tail se v případě Poptone (pojmenovaných po skladbě P.I.L.) jedná již o čtvrtou hudební inkarnaci ústřední dvojice. Iniciátorem byl především Daniel Ash, který znovu zatoužil po živém vystupování a použil při tom podobný formát jako v případě svého sólového alba "Stripped" z roku 2014, na kterém reinterpretoval materiál z předchozích kapel.

Poptone v roce 2017 koncertovali se setem zaměřeným na tvorbu Tones on Tail, kteří během své existence mezi lety 1982 a 1984 odehráli pouze 27 koncertů. "Hodně lidí nás tenkrát nemohlo vidět", říká Haskins. "Moc se těším, až ty divné a nádherné skladby znovu zahrajeme naživo. Společně s materiálem Bauhaus a Love and Rockets se bude jednat o skutečnou lahůdku pro uši!"

Poptone se v květnu vydají na severoamerické turné. Vydání novinky "Poptone LP" je potom naplánováno na 8. června u Cleopatra Records a vybrat si můžete mezi CD, digitálním nosičem nebo vinylovým dvojalbem. Pokud patříte mezi fanatické fanoušky Bauhaus, určitě vám neuniklo ani nedávné vydání Haskinsovy knihy "Bauhaus - Undead: The Visual History and Legacy of Bauhaus", která vyšla 16. března také u Cleopatra Records (kupujte tady). Daniel Ash zatím vydal nový sólový singl "Alien Love", který je k dostání exkluzivně na jeho vlastním webu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.