Váš Skon se blíží...

Český dark art portál Skon zve všechny příznivce horroru a dark artové kultury do kina Aero, kde se první den v prosinci otevřou brány strachu.


Zdroj: Skon

Festival pojmenovaný **Skon 2007** bude zahájen již v deset hodin dopoledne seznámením se základními pojmy vztahujícími se k oblasti horroru a dark artu, které bude následováno stylovými přednáškami a diskusemi na téma "Subžánry horroru", "Splatterpunk" a "Upírský fenomén".

Kromě řady komentovaných ukázek čeká diváky projekce dvou kultovních hororových klasik. Prvním z nich je zapomenutý snímek zahalený v chuchvalcích umělé mlhy, která tlumí výkřiky pálených čarodějnic a vražděných panen - "Horror Hotel" z roku 1960. Jako druhý přijde na řadu "Texaský masakr motorovou pilou" režiséra Tobeho Hoopera z roku 1974 - původní verze krvavého příběhu o Edu Geinovi, mistru převleků. Hlavně těch z lidské kůže.

Je vám to málo? Organizátoři akce vám milerádi přidají - uvidíte gothic belly dance v podání taneční skupiny Jedová Růže, ve foyeru si budete moci po celou dobu konání prohlédnout výstavu dark artové tvorby a dostanete se i do blízkosti zombií. Navíc budete mít příležitost zakoupit nový literární sborník "Černé sny, aneb příběhy na nedobrou noc" na pomezí žánrů fantasy a horor plných temnoty, které si budete moci rovnou nechat podepsat autory.

Ještě pořád nemáte dost? No dobře...v pět hodin odpoledne končí promítací část Skonu 2007, na kterou po chvilce na zotavenou a posilnění v přilehlých stravovacích podnicích naváže "gothic horror afterparty" v nedalekém klubu Styx. Vstup na párty bude pro účastníky Skonu zdarma. Ti tak budou moci za poslechu stylové hudby protančit střevíce a ošoupat drápy o podlahu dokud je ranní kuropění nezažene zpět do temných koutů.

Stylové oblečení vítáno!

Uvidíme se na Skonu 2007!

**Skon 2007 - dark art and horror festival**
1. prosince 2007, 10:00 (!)
Praha, Kino Aero (Biskupcova 31)
Vstup: 100,- Kč




Klikněte pro zvětšení


A nyní již máme k disposici i program Skonu:

Klikněte pro zvětšení

**!!!Upozornění!!!**

Přednášky jsou dělané formou komentované prezentace doplněné samozřejmě celou řadou vizuálů a filmových ukázek. Jelikož mohou obsahovat násilné nebo sexuální scény, budou některé přednášky přístupné návštěvníkům starším 15 let. Děkujeme za pochopení.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Bohužel jsem z těch, co mají smůlu... :-( Zase jednu navštívit rodinu a tak budu na Moravě...áááááááááááááááá, to je fakt naschvál...místo horrorů na plátně budu sedět v zubařském křesle a prožívat ten svůj soukromý horror :-x Každopádně budu moc ráda za reportíček a obsáhlou fotodokumentaci. Díky díky.
Tak já, jak už jsem stokrát říkala nejen Samovi a Ezemu, přijdu na 100%, ale asi ne hned od 10:00, nýbrž až o něco později. Bude to vadit?
HA!!!! tohle ma rozhodne misto v mem kalendari!!!....A skladam poklonu skvelemu videu, ktere u me vyvolalo vic nez jen usmev: :-) :-D :-D...
to video mě dostalo, že by někdo vyhrožoval sekačkou an trávu tak to je dle mého vrchol originality a nadsázky :-)))
[2]No...prijdes o cast dokonale vybrouseneho programu :-D :-D :-D
[4] jo , haha:D.jo!!.predstavuju si, jak se ze mnou nekdo zene a v ruce dvacetikilovou sekacku :-D :-D...
Sekačka na trávu byla použita celkem kultovně v Braindeath... kde se týpek takhle prochází přes tlupu zombíků a maso, krem, mozky atd. stříkaj kolem :-)
Snad se objevím. Ale taktéž netuším jak to dopadne s mým přesunem tak brzy ráno.. a s tím souvisejícím odjezdem...Každopádně videjko roztomilé... :-)
tak tam nesmim a snad ani nebudu chybet ;-)
Tak se take dostavim...teda doufam... Pokud me nic neprejede nebo nezabije... :-)
to bys leda dosla jako zombie :-D
Snad mi to výjde i když pochybuji, že se dostavím v tak raních hodinách:-)
Moc hezký trailer, Peter Jackson by měl radost :-) Jen škoda že nebyla po ruce ještě motorová pila, pro doplnění repertoáru... hmm, že bych jí vzal na akci? *zamyšlení*
[12] lepší pozdě, nežli vůbec ;-)<br /><br /><br />[13] Cheche to můžeš, ale bacha, některý zombie reagují podrážděně, když jí jenom vidí :-D
ja se taky dostavim a jeste s kamoskou :-)
[15] Počítáme s Tebou ....i s kámoškou ;-)
ok Ezi,tak se teda taky dostavím...přeci jen tam bude pár tváří,které bude milé zase vidět :-)
[16]hmm tak kamoska nemuze tak prijedu sama...
[17] Tak platí, věřím, že bude sranda ;-)<br /><br /><br />[18] To nevadí, věřím,ž e tam bude dost příjemných lidí na pokec i tak 8-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.