Dvoudenní synthpopové oslavy rozhýbou Prahu

synthpopcrowdPouhé dny nás dělí od dvojité porce synthpopu, kdy se do našeho hlavního města podívají britští Pet Shop Boys, následovaní německými Alphaville.



 

Tři roky po vystoupení na festivalu Love Planet se do České republiky opět vrátí britské duo Pet Shop Boys. Patřit mu bude pražská Tesla Arena, kde se představí 3. prosince, vidět je však můžete s dvoudenním předstihem i na Slovensku, v bratislavské Sibamac Areně.

Po téměř třech dekádách působení na hudební scéně se dvojice Neil Tennant a Chris Lowe začátkem letošního roku dočkala ocenění Brit Awards za mimořádný přínos hudbě a nedlouho poté pak vyšla aktuální deska "Yes".

Pet Shop Boys, to jsou víc než dvě desítky nesmrtelných hitů od dvou známých, kteří se v roce 1981 náhodou setkali v obchodě s elektronikou. Společné nadšení pro elektronickou hudbu je svedlo k prvním pokusům o vlastní tvorbu. Původní jméno West End brzy změnili na Pet Shop Boys, inspirováni kamarádem zaměstnaným ve zverimexu.

První singl „West End Girls“ jim vyšel v roce 1984, zatím ale bez úspěchu; prorazila až jeho upravená verze o dva roky později. To byl jen první krok, aby se z Pet Shop Boys stalo úspěšné duo. Následovaly další hity „It’s A Sin“, „Heart“, „Always On My Mind“ nebo „Go West“, které kapela vynesly celosvětové uznání.

Pet Shop Boys (UK)
3. prosince 2009 (19:00)
Praha, Tesla Arena (Za elektrárnou 419/1)
Vstup: od 499,- Kč do 2 990,- Kč


Pet Shop Boys

 



Hned následující den po vystoupení Pet Shop Boys se však můžete do světa synthpopu ponořit znovu. Dne 4. prosince totiž přivítá scéna Velkého sálu paláce Žofín legendární formaci Alphaville, která do Prahy přijíždí v rámci své tour oslavující 25 let existence.

Skupina ze západního Berlína vznikla okolo vánoc v roce 1981 (Marian Gold narozen 1958) a  ještě v roce 1983 koncertovali pod názvem Forever Young. Až rok 1984 přinesl název Alphaville a následné debutové CD „Forever Young“. V roce 1986 vychází další album „Afternoons in Utopia“, následované „The Breathtaking Blue“ a „First Harvest“, které je považováno odborníky za jejich nejlepší. Práce ve studiu a skládání hudby pro Hollywood zabralo kapele všechen čas. V roce 1993 zjistili, že již 10 let vlastně nekoncertovali a tak vyráží na koncert do Bejrútu. Následovala další práce ve studiu, další alba a koncerty v Německu, po východní Evropě, v Peru. V roce 1998 vychází jejich 8 cédéčková antologie, mapující celou historii kapely „Dreamspaces“. Tento výjimečný hudební počin byl během prvních tří měsíců na trhu beznadějně vyprodán a kapela vyráží na turné s novou show, plnou dech beroucích světel a efektů. Jejich show se stávají proslulými a kapela koncertuje s velkým úspěchem po celém světě. Se svým livem albem „Stark Naked and Absolutely Live“ dosáhli v německé alternativní hitparádě na první příčku, kde se napevno usadili na celé 3 týdny.

Na přelomu roku 2001/2002 vydávají album „Forever Pop“ - soubor nejznámějších hitů v nových tanečních remixech. V roce 2003 vychází 4 cédéčkový box „Crazyshow“, jako pokračování antologie „Dreamspaces“.

V rámci koncertu 4. prosince uslyší diváci kromě nejznámějších hitů i nově vytvořené skladby skupiny. Po skončení koncertu mají návštěvníci možnost zúčastnit se slavnostní afterparty v přízemních prostorách paláce Žofín za účasti členů skupiny, včetně možnosti pořízení snímků s Marianem Goldem.

Alphaville (D)
4. prosince 2009 (20:00)
Praha, Žofín (Slovanský ostrov 1)
Vstup: 1 150,- Kč (sezení vč. afterparty 2 500,- Kč a stání vč.afterparty 1 950,- Kč vyprodáno)

Alphaville

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jůůůůůůůůůůů, už se na PSB moc těším:-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.