Simon Hinkler vydá v září nové EP

Britský multiinstrumentalista, skladatel a producent Simon Hinkler, známý především jako člen gotické legendy The Mission, vydá v pátek 7. září nové EP s názvem "Moving On". Nový nosič hledejte u značky Correctitude Records.

Simon Hinkler začal svou hudební kariéru začátkem 80. let v Sheffieldu, nejprve se skupinou Artery, se kterou nahrál dvě alba, dvě John Peel sessions a řadu singlů. V následující formaci Pulp obsluhoval kytaru, klavír i basu a podílel se autorsky na debutovém albu. Okouzlení prací zvukového inženýra vedlo k experimentálnímu albu "Flight Commander Solitude", na kterém Simon napsal veškerou hudbu a nahrál všechny nástroje. Deska je dnes ceněnou sběratelskou raritou.

V roce 1985 se vrátil do Artery a v témže roce se zúčastnil konkursu do nového souboru, ze kterého později vznikli The Mission. S nimi zůstal pět let, nahrál první čtyři alba a absolvoval rozsáhlé světové turné. Kapelu opustil v roce 1990, aby se mohl věnovat sólové tvorbě a hudbě k filmům a později vydal také druhé "Flight Commander" album (v roce 1993). Následující tři roky strávil s tříčlennou elektronickou formací Mindfeel, aby pak se ztratil do pouští Nového Mexika. Další stopa se zjevuje až v roce 2005 se sólovou deskou "Lose The Faith". Simon se poté stěhuje z USA nazpět do rodné Británie a připojuje se k reunionu 'téměř původní sestavy' The Mission k jejich 25. výročí. Následují dvě nová alba Mish, třicáté výročí činnosti a naposledy třeba hostování na pěti halových koncertech Alice Coopera.

Kapela má nyní pauzu a Simon má konečně čas vydat tuto pestrou sbírku skladeb nastřádaných za poslední léta. Předobjednat si ji můžete zde, ukázku si poslechnete tady.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.