Jediný letošní koncert Bratrstva Luny a křest "Goethit" již ve středu

Bratrstvo Luny křestVe středu 5. května 2010 pokřtí středočeští gothic rockoví trubadúři v pražském Futuru své aktuální album "Goethit".






Již za pár dnů budeme mít první a letos pravděpodobně i poslední příležitost poslechnout si živě tuzemské gothic rockery Bratrstvo Luny v našem hlavním městě. Kapela z povodí Vltavy totiž koncertně vystupuje velmi vzácně a v Praze se i navzdory několikaleté existenci a třem vydaným nosičům představí live vůbec poprvé. "Bratříčky" vylákala z chladivé temnoty svých kobek na světlo pódií touha pokřtít svou aktuální desku "Goethit".

O historii a motivaci k založení Bratrstva Luny říká ústřední dvojice Hrabě R. X. Thámo a Lord Darkthep (kytara):

Lord Darkthep: "Z původního, ryze osobního projektu, který vykrystalizoval sledem velmi intenzivních prožitků a událostí, se zrodilo Bratrsvo Luny. Svou životní pouť procházíme s RXT od raného věku pospolu a sdílíme veškeré niterní události, které nás postupem času provázaly v bratrství. Luna je pak mocná spasitelka noci, temný mystický úkaz, který je tichým svědkem naší společné pouti při vzrušujících výpravách za poznáním vlastního já ..."

Hrabě R. X. Thámo: "...dějepiscům nabídnu časovou souřadnici - polovina roku 2006. Jak uvedl Darkthep, v našich nitrech se skládaly emoce do mozaiky, kterou jsme nakonec po určité umělecké metamorfóze vystavili pro lidi..."

Nahrávka "Goethit" volně navazuje na debutovou desku "Gotická duše" z roku 2007 a o rok mladši singl "Nomen Rosae". Na téměř padesáti minutách se aktuální album noří do ztemnělých gothic rockových vod, ve kterých se zrcadlí charakteristická textová poetika Bratrstva Luny, plná velkých postav historie i cest k vlastnímu nitru.



Bratrstvo Luny - Volání mrtvých básníků


Kmotrou CD se stane čarodějka a spisovatelka, autorka kultovní série upírských románů (zejména o knížeti Draculovi) Jenny Nowak. Jenny podle data a místa narození sice patří do tohoto času a téhle země, ale duší je vyslancem dávnověku, hledícím přes propast času a naslouchajícím zpěvu vlčích smeček z transylvánských hor – tajemné album "Goethit" nemohlo mít povolanější kmotru.

Dvojici duchovních otců projektu doprovodí (stejně jako na albu) věrná koncertní družina ve složení Maestro Xpil (zpěv, recitace), Kobdzey (bicí), Haik (baskytara) a Piotr Pšotek na postu druhého kytaristy. Na pražské premiéře navíc budou mít fanoušci Bratrstva Luny možnost zakoupit vůbec první oficiální trika kapely a to jak v pánském, tak i dámském provedení, včetně několika kusů mikin.

Bratrstvo Luny
5. května 2010 (start 21:00)
Praha, Futurum Music Bar (Zborovská 7)
Vstup: 100,- Kč


Bratrstvo Luny - křest

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.