Magpie

magpie_sOpět pro vás z útrob CzScene taháme na světlo světa nový projekt, abychom vám představili čerstvou a slibnou krev tuzemské scény. Dnes si posvítíme na synth/postpunk/electro popovou formaci Magpie.







O kapele

Název si kapela Magpie zvolila podle duetu písničkáře Patricka Wolfa a legendární Marianne Faithul z alba "The Magic Position". Jejich hudba má nejblíže ke škatulkám synth/electro/pop s tanečními podklady, ovšem s důrazem na výrazné melodické linky ačitelnost.

Ačkoliv sami rádi přiznávají, že rádi loví v hluboké hudební minulosti, čerpají z britského new wave, kytarovek i madchesteru, jejich hudba stojí pevnýma nohama v přítomnosti. Jednoduše je baví hluk zkreslených strun a kláves. Své nahrávky si dělají sami a základem je čistě electronický zvuk. Na koncertech ovšem veškeré mrtvé zvuky potlačují a dávají průchod čiré energii živých nástrojů.


Biografie

Magpie vznikli začátkem roku 2009 jako Jirkův one man project, kdy kytara doprovázela na podiu elektronické podklady. Takto absolvoval nemálo koncertů mj. s ústeckým alternativci Nauzea Orchestra nebo 8bitovými Mikrokokoto. Později se však složení rozrostlo v regulérní kapelu o čtyřech členech. Na podzim se objevili společně na podiu s velmi pestrou paletou spřízněných projektů od Addict, Moduretik až po amerického folkaře Whitmana. 

Sestava

Jiří – kytara, basa, syntezátor, zpěv
Pavel – basa, kytara, syntezátor, zpěv
Eliška – syntezátory
Petr – bicí

magpielive


Inspirace a vlivy

Mísí se v nich nálady The Cure, zvukomalebnost Sonic Youth i strojová přesnost Depeche Mode. Mezi své vzory, krom zmíněných hudebníků, počítají New Order, Nine Inch Nails, Soft Cell, Kap Bambino, Vive La Fête, Coil nebo Yeah Yeah Yeahs a další. 

Diskografie

Na jaře roku 2011 vypustili na svých stránkách EP "Sleepwalking". Po sérii demosnímků je to první ucelená kolekce čtyř tracků, kde jeden song plynule přechází v další. EP otevírá instrumentálka "Falling Down, Falling Apart" a přechází ve výbušnou "Sleepwalking". Následuje asi nejmelodičtější song kapely "Mother" a po něm lehce industrialně taneční "Out of Time".

Více se o kapele dozvíte a hudbu můžete ochutnat na jejím CzScene profilu. 

Magpie

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.