Moimir Papalescu zve do Japonské zahrady

"Japanese Garden" je prvním singlem z chystaného sólového alba Moimira Papalescu, které vyjde na CD letos na podzim. Kromě originální verze skladby Japanese Garden obsahuje také B-stranu - skladbu Gazebo a šest remixů od spřízněných umělců.

 

Papalescu_-_Japanese_Garden

 

Po 22 letech na hudební scéně, kdy v roce 1990 vyšlo album Gun Dreams - Ho Scelto!, na kterém se Moimír poprvé oficiálně autorsky podílel, vydá na podzim roku 2012 Papalescu u X Production své první sólové studiové album. 

První z remixů v hypnotickém krautrockovém pojetí je od Tomáše Procházky, který je spíše znám pod pseudonymem Federsel. Druhý má na svědomí Janne Marvannen, frontman Lakeside X. Ten přispěl sugestivním, temným mixem - v jeho tak vlastním stylu. Leon Pard je další alter ego DJ Tvykse - ten přimíchal nekompromisní basovou linku, tepající rytmus okořeněný práskající tleskací krabičkou - a výsledkem je svěží mix, který prostě a jednoduše šlape.

Další track má na svědomí americký hudebník, herec a producent Donavan Suitt, člen avantgardního mezinárodního seskupení Rural War Room, se kterým Moimir spolupracoval již na albu Die Alten Maschinen. Cefaploid 9000 je nadějný producent Jan Hnátek, který svým remixem dostává původní skladbu Japanese Garden úplně jinam, než předchozí remixéři - do krajin dubu a nu-jazzu. Celý komplet elegantně pak uzavírá kosmická ambientní verze od experimentátorů Kora et le Machanix a činí tak zajímavou tečku za tímto malým sonickým výletem - první ochutnávkou z Moimirova sólového alba.

Celé EP si můžete zdarma stáhnout z Bandzone profilu autora - http://bandzone.cz/papalescu

 

Papalescu - Japanese Garden EP

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.