Scéno připrav se - chystá se temný Kickstarter - DarkFunding!

Fanouškovská podpora na hudební scéně je v Čechách zatím v plenkách. Přestoje jasné, že je budoucností hudebního undergroundu. Temné scéně by mohla pomoci speciální služba, která se brzy rozeběhne. Dostala název DarkFunding.

DarkFunding.de_01


Zářivým příkladem fungující podpory fanoušků na scéně budiž budiž Amanda Palmer nebo Killing Joke, kteří nashromáždili dostatek peněz na vydání svých nových alb. Ale i jiné projekty, které díky podpoře skrze PledgeMusic nebo Kickstarter dokázali velké věci. Darkwave Američané Black Tape For A Blue Girl si díky tomuto způsobu podpory zahráli v loňském roce na Wave Gotik Treffen a následně v pražském Paláci Akropolis.

DarkFunding se oproti žánrově bezbřehým službám podobného druhu zaměřuje na podporu projektů pouze žánrů temné rockové, ale i elektronické hudební scény. Systém je obdobný jako u PledgeMusic nebo Kickstarteru, to znamená zásadou "všechno, nebo nic". Projekty tedy budou financovány pouze pokud se nahromáždí 100% požadované částky. Pokud k této situaci nedojde, peníze budou převedeny nazpět na konta jednotlivých příznivců.

Už teď můžete poslat autorům projektu popis svého nápadu či projektu, pro který chcete, získat peníze na info@darkfunding.de. To znamená, že projekt by měl obsahovat infotext, obrázy a/nebo videa, informace o kontaktní osobě a částku, kterou byste od svých fanoušků rádi vybrali.

Více infomací najdete na http://darkfunding.de/

 

DarkFunding.de_02

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.