Gothic rockeři aeon sable připravili nové album i v Hong-Kongu

Po téměř dvouleté pauze se aeon sable, dvojice z německého Essenu, hlásí s dlouhohrajícícm následovníkem "Saturn Return", jehož části vznikaly na různých, často i velmi vzdálených částech světa.

Aeon_Sable_-_Algorithm_Of_None

Din-Tah Aeon a n1n0 založili aeon sable před dvěma roky a už za pár měsíců představili veřejnosti první desku "Per Aspera Ad Astra". Po vydání je koncertní činnost dostala i na velmi exotická místa, kde duo nabralo inspiraci do další tvorby. K pilotnímu singlu nové desky "Saturn Return" získali základní impulz v asijském Hong Kongu.

Sami poodhalují celý příběh: "Konec loňského roku, listopad nebo prosinec: jsme daleko od domova – někde v Hong Kongu, ve městě, které nikdy nespí. Můj telefon byl několik dní mrtvý. Jen já a Din mezi milióny neznámých lidí. A tu náhle potkáváme na ulici ve čtvrti Wan Chai jednoho týpka - vypadal jako starobylý asijský kouzelník s plnovousem ze starých doubrých kung-fu filmů. Zakecali jsme se a brzy jsme se ocitli mezi pěknými mladými asijskými dívkami v tmavém baru zahaleném sladce vonícím fialovém oblakem. Další věc, kterou si zpětně pamatuju je poflakování s nějakou čínskou kapelou v jejich zkušebně a nahrávání. Din ležel v rohu, kytaru na krku a já seděl na létajícím koberci a kouřil cigaretu za druhou."

Inspirativní prstředí se promítlo do singlu Algorithm of None (Dying Motion), který předskakuje letošní druhé řadovce a aeon sable ho nabízí volně ke stažení na svém Bandcamp profilu.

 


aeon sable - Algorithm of None (Dying Motion)

 

Singl tedy stažený máme. Pak už nezbývá než čekat na datum vydání nové desky "Saturn Return". To je více než efektní 12.12.(20)12. Podobně efektní teaser by vás ke koupi alba měl navnadit.

 


aeon sable - Saturn Return Official Trailer

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Týjo ten příběh zní mocně atmosfericky, úplně to vidím.... muzika taky super, zní o dost vymakanějc, než Per Aspera Ad Astra, tak jsem zvadavá, jak dopadne celek.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.