Sopor Aeternus vydá příští rok nové album

Nejméně jedna deska "starého střihu" potěší v roce 2013 fanoušky Anny Varney Cantodey.

soporaeternus2012

Už se vám oposlouchal loňský triptych "A Triptychon Of Ghosts - or: El Sexorcismo de Anna-Varney Cantodea" od darkwave kultu Sopor Aeternus? Tak to vás rok 2013 potěší!

Jak totiž sám(a) Anna Varney slibuje, má na příští rok přichystáno minimálně jedno album. A podle všeho nás čeká nahrávka ve "starém" stylu Sopor Aeternus and the Ensemble of Shadows. K novince píše:

"TOHLE je moje oblíbené období - když už je album hotové a mám ho celé jen pro sebe. Nikdo jiný o něm neví, nikdo se ho nemůže dotknout, je celé jen moje... a je v bezpečí. V bezpečí před světem... možná je hloupost, že umělec nechce, aby ostatní slyšeli dílo, které ho stálo tolik sil, ale takhle se prostě teď cítím... album je vždycky jako pohřeb přítele. Náhrobní kámen. Poslední sbohem...

Procházím si celý "Triptychon of Ghosts" mám z něho divný pocit. Snad i zmatený. Zní to jako práce někoho jiného, což také do jisté míry je. Už není moje. Posloužilo svému účelu a je pryč. Už není mou součástí... tedy... je, ale zároveň není.

Někde jsem četl(a), že lidi rozdělují mou tvorbu na "nové Sopor Aeternus" a "staré Sopor Aeternus". Vím, co tím myslí a proč to tak cítí.

Pokud byste tedy chtěli nějakou charakteristiku, tak nové album je téměř určitě to "staré" album. Tak se dá asi nejlépe popsat. Není v tom žádná ironie ani sarkasmus (dokonce ani v samotné hudbě).

Je prostě jen... nádherné... ale také velmi, velmi smutné."


Podrobnosti pro vás samozřejmě budeme sledovat.

 


 Sopor Aeternus - Dead Lovers' Sarabande - Face 1

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.