Sopor Aeternus vydá oldschool deathrockovou desku

... nebo alespoň tak popisuje Anna-Varney novinku "Death & Flamingos", která vyjde příští rok.


Projekt Sopor Aeternus and the Ensemble of Shadows platí už téměř tři dekády za unikátní funerální klenot celé temné scény. A rozhodně to není jen husí kůži nahánějícím vizuálem Anny-Varney a jeho/jejím svébytným pěveckým projevem, ale především hudbou.

Jedinečná hudební směs v sobě kombinuje neoklasiku, dark wave, klasickou, renesanční, židovskou i barokní hudbu, neofolk a středověké nástrojové obsazení (viz třeba recenze letošní desky "The Spiral Sacrifice").  Pravda, některá alba koketovala tu s elektronikou ("La Chambre d'Echo"), onde zase s rockovější sestavou ("Es Reiten..."), ale základní rukopis se příliš neměnil. V příštím roce bychom se ale měli dočkat zásadního překvapení.

Na 8. února totiž Anna-Varney naplánoval(a) vydání nového alba "Death & Flamingos". Tracklist si zatím nechává pro sebe a tak jediné, co se o chystané řadovce můžeme dočíst, je: "Death & Flamingos" je naprosto nečekané, oldschool deathrockové album, ve které spousta dlouholetých fanoušků pravděpodobně doufala už po desetiletí. Je to kurva skvělý."  A zvukový posun potvrzuje i teaser. Nicméně vypadá to, že o typická Soporovská cemballa a hrany ochuzeni nejspíš ani tak nebudeme. Co na to říkáte?

Předobjednávat můžete už teď tady.


Sopor Aeternus – Death and Flamingos teaser

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.