S LÍTOSTÍ OZNAMUJEME ZMĚNU PROGRAMU LETOŠNÍHO PGT

Asi to znáte. Máte nějakou věc ve svém životě, na které vám opravdu záleží. Věnujete jí nadstandardní pozornost a hýčkáte si ji. Přesto se věci semelou tak, že celá ta opečovávaná krása dostane najednou bez vašeho přičinění trhlinu. A vy si buď můžete rvát vlasy vztekem, nebo napnout všechny síly a zachránit, co se dá. (English version below.)

S tímhle stigmatem žije prakticky už od prvního ročníku naše vlajková loď mezi akcemi, Prague Gothic Treffen. Počínaje policejní asistencí na prvním ročníku, přes několikeré hledání náhradního prostoru dva dny před akcí až po odpískání vystoupení některého z účinkujících. Letos nás bohužel postihla ta nejcitelnější pohroma, a to zrušení vystoupení jednoho z headlinerů. Je nám to nesmírně líto, ale musíme vám oznámit, že Welle: Erdball letos na PGT nezahrají.

Tady je oficiální vyjádření kapely:

"S lítostí oznamujeme, že nebudeme moci odehrát náš naplánovaný koncert na XIII. Prague Gothic Treffen 25.08.2018 z důvodu problémů s těhotenstvím  Fräulein Venus. 
Bohužel jsme nedokázali najít náhradu v tak krátkém čase. Děkujeme za pochopení. Navíc přejeme všem návštěvníkům skvělý festival a doufáme, že nás brzy v Praze uslyšíte. Fräulein Venus přejeme s jejím těhotenstvím jen to nejlepší.

S pozdravem
welle: erdball"

Na právě uplynulém festivalu M'era Luna kapela sice vystoupila, ale využila služby bývalé členky souboru. Tato varianta bohužel pro Prahu z časových důvodů možná není. Mrzí nás to.

Od chvíle, kdy jsme se tuto nepříjemnou novinu dozvěděli, celý pořadatelský tým soustředil svou činnost k jedinému bodu: Najít v co nejkratší době vhodnou a hlavně plnohodnotnou náhradu. Aktuálně už dolaďujeme poslední detaily, ale už nyní vám s radostí můžeme prozradit, že sobotním headlinerem letošního Prague Gothic Treffen budou legendární Das Ich!

Bezmála tři desítky let fungující německá dvojice Das Ich patří k základním pilířům uměleckého hnutí Neue Deutsche Todeskunst. Kapelu založili v roce 1989 hudebník Bruno Kramm a textař a zpěvák Stefan Ackermann a už po necelém roce existence vychází první EP "Satanische Verse", plné zneklidňujícího electroindustrialu s prvky neoklasiky, které dvojici katapultovalo do nejužší špičky německé temné scény, ve které přetrvává doposud. Skladby jako "Kain und Abel", "Gottes Tod" nebo "Destillat" dnes patří do zlatého fondu darkwave.

Rozjetou kariéru souboru v roce 2011 zabrzdilo vážné onemocnění Stefana Ackermanna, kvůli kterému kapela na čas přerušila veškeré aktivity. I přesto, že návratové koncerty po několika letech vyznívaly poněkud rozpačitě a spousta fanoušků kapelu odepsala, se Das Ich podařilo přežít vlastní smrt a postupně se dostat do původní formy. Svědčí o tom nedávno skončené americké turné a nadšené ohlasy návštěvníků, kteří přirovnávají současnou koncertní formu za srovnatelnou s tou v roce 1994, kdy Das Ich poprvé a zatím naposledy zbořili Prahu. Přijďte ochutnat to nejlepší z německé temné kuchyně!

Uff, snad ještě poslední věc: I když máme z vystoupení Das Ich na letošním PGT upřímnou radost a považujeme jej za víc než plnotučnou náhradu, je možné, že pro některého z návštěvníků už akce bez Welle: Erdball není tak lákavá. Pokud by tedy někdo z vás trval na vrácení vstupného, napište nám prosím na redakční mail redakce@sanctuary.cz, abychom záležitost vyřešili k Vaší spokojenosti.

Díky za pochopení a na viděnou!

vaše Sanctuary.cz

 

 

ENGLISH VERSION:

You know how things go. You have a thing in your life that you really care about. You pay a special attention to it and pamper it. Yet something happens and all the beauty you cared so well about cracks without you having something to do with it. You can either tear your hair out and be angry or gather all of your strength a save what’s left. 

Our greatest event of them all, Prague Gothic Treffen, had lived by this stigma from the very beginning. Starting with a police assistance the first year, then looking for spare space two days before the event or concerts being cancelled. This year we have unfortunately the saddest problem – cancelled show of one of the headliners. We are so very sorry to announce that Welle: Erdball will not be playing a show at PGT this year. 

Here is the band’s official statement: 

“We are sorry to inform you that we can not perform our scheduled concert at the XIII. Prague Gothic Treffen on 25.08.2018 due to the pregnancy-related problems of Fräulein Venus. Unfortunately, we could not find a substitute on such short notice.
We thank you for your understanding. In addition to that, we wish all visitors a wonderful festival and hope to broadcast a radio transmission in Prague soon.
We wish Fräulein Venus all the best for her pregnancy.

Sincerely
welle: erdball“

The band did play a show at recently ended festival M’era Luna, but with a former member of the band. This is not possible for Prague due to time reasons. We are so sorry.
From the moment we learned the sad news, our team was doing everything to find a band that would replace them. Currently, we are working on the very last details, but we can already announce that headliner of the Saturday night will be legendary Das Ich!

And one last thing: Even though we are happy that Das Ich will play at PGT this year, it is possible that some of you will not find PGT without Welle: Erdball so tempting anymore. If any of you wants a full refund for your tickets, please send us a message to redakce@sanctuary.cz so we can resolve everything to your liking. 

Thank you for understanding and see you soon! 
Sincerely
Sanctuary.cz

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.