Slovenští Imiafan mají na novém EP vidění a básně Ivana Štrpky

Příští rok to bude dvacet let, co slovenský elektronický projekt Imiafan vydal své první demo. V letošním roce se připomíná po několika kompilačních příspěvcích vlastním nosičem.

Teď ale předáváme slovo samotným autorům: "Skladby, ktore su na novej platni "Videnie" vznikaly v rokoch 2014 az 2018.  Je to tak trochu pokračovanie predchádzajuceho mini albumu "Krv čiernobielych fotografií", na ktorom sa podielal aj Martin Burlas. Tiež obsahuje skladby s básňami Ivana Štrpku. Minulý rok, keď sme už mali hotových viac skadieb, tak som ich poslal na posudenie kámošovi, ktorý robí vydavateľstvo Falco Invernale Records v Toulouse. Vybral 6 skladieb, ktoré sa mu páčili a povědal, že ich vydá na vinyle. Potom sme spravili obal, vybavili sme umelecké preklady textov do angličtiny, lebo som ich chcel mať na obale v slovenskom aj anglickom jazyku. 1.juna konečně platňa skutočne vyšla v náklade 300 kusov a my sa z toho veľmi tešíme".

EP, které vyšlo na vinylu, si můžete objednat  ZDE, případně vyražte zítra na poslechovku do bratislavské Nové Cvernovky v rámci Bratislavského knižního festivalu (více ZDE). Ukázky všech šesti skladeb si můžete poslechnout níže.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.