In The Nursery vytvořili soundtrack k surrealistické klasice Škeble a kněz

Dva roky poté, co britská dvojice In The Nursery vydala prozatím poslední řadovou desku "1961", se bratři Nigel a Klive Humberstonovi v letošním roce vrací s dalším doprovodem klasiky éry němého filmu - hudbou k avantgardnímu snímku "Škeble a kněz" vydanou jako deváté pokračování tzn. Optical Music Series.

Jeden z prvních surrealistických filmů od režisérky Germaine Dulac (1882-1942), "La Coquille et le Clergyman", vznikl na základě scénáře jednoho z nejslavnějších francouzských avantgardistů Antonina Artauda (1896-1948). O doprovod tohoto filmu plného snových vizí, se už dříve pokusili například rockoví experimentátoři Sons of Noel and Adrian, dark ambietní projekt Roto Visage nebo klasické těleso Silent Orchestra specializující se na doprovázení němých filmů. O svém doprovodu "Škeble a kněze" se v rozhovoru pro Sanctuary.cz před osmi roky rozhovořil (ZDE) Steven Severin ze Siouxie And The Banshees.

Nový soundtrack bude obsahovat celkem 17 samostatných skladeb a poté bude za ně přiložen ještě kontinuální mix celého díla. Album "The Seashell & the Clergyman" vyjde na vlastním labelu ITN Corporation 25. října 2019 na CD a v digitální podobě. Už 8. září ale předvedou bratři naživo soundtrack v Cine Lumiere, v Institut Francais v Londoně.

Ještě předtím, než album vyjde, můžete si pustit film s dark ambientním doprovodem Roto Visage.

"La coquille et le clergyman" s hudebním doprovodem Roto Visage

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.