Nemuer odhalují před Pagan Nights první video z připravované "severské" desky

Domácí dark folkoví Nemuer v posledních letech nešetří aktivitou a pro letošní podzim připravili nové album, koncerty a navíc výrazným způsobem rozšiřují své řady.

Začneme tím nejdůležitějším - novou muzikou. Michael Zann a jeho spoluhráči připravili k vydání nové album, které opouští babylónské inspirace a obrací se plně na skandinávský poloostrov. Kolekce nazvaná "Urðarbrunnr" čerpá inspiraci z Poetické Eddy a starých norských ság. Album vyjde 18. října 2019 v digitální podobě i na CD. Přehrát i objednat si ho můžete níže na Bandcampu kapely nebo na iTunes (ZDE) .

První videoklip vznikl ke skladbě Yggdrasil Trembles. Skladba je zpívaná staroseverštinou a popisuje začátek soudného dne Ragnarok, kdy se samotný strom života třese, zemi pustoší příšery jako je gigantický vlk Fenrir, mořsky had Jormungandr nebo ohnivý obr Surtr. Klip byl natočen v Praze v Ďáblickém háji.

Nemuer - Yggdrasil Trembles
 
Jak už je z klipu patrné, z původní dvojice se Nemuer rozšířili na kvartet o dva nové členy. Původní dvojici Michael Zann a Kateřinu Pomorskou doplnili hráč na buben davul Alex Pantea a elektronik plus klávesák Martin Kopl. Čteřici si budeme moci na živo užít už brzy, a to na dvou večerech Pagan Nights. První proběhne 18. října v pražském klubu Kaštan a druhý o den později v brněnské Melodce. Spolu s Nemuer se posluchačům představí i  slovenští Strigôň a další domácí protagonisté Jeden kmen. Více informací o večerech a linky na předprodeje najdete v našem kalendáři.
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.