Pouppée Fabrikk vydávají nový materiál na dlouhohrající desce po 26 letech

Skandinávští EBM titáni Pouppée Fabrikk se po návratu na scénu konečně mohou pochlubit novým LPčkem.

S minimalistickým elektronickým rukopisem byli švédové Pouppée Fabrikk často srovnáváni s průkopníky, jako jsou D.A.F. a Nitzer Ebb. Jako průkopníci hnutí EKM (Elektronisk Kroppsmusik), i dnes předkládají 100% primitivní elektroniku s přístupem - žádný kompromis, žádný lesk!

Jejich předchozí album "The Dirt" z roku 2013 bylo ohlédnutí zpět. Zpracovalo totiž staré opuštěné demáče z devadesátých let. Oproti tomu "Armén", nová deska, která vyjde péčí labelu Alfa Matrix, přinese pouze zcela nový materiál, první pod 90. let. Už první singly "Only Control" a "I Am Here To Stay" jasně naznačují, že důraz na jednoduchou, agresivní elektroniku nezmizel. Ba naopak, pryč je dřívější koketování s metalem ve stylu Die Krupps, prim hraje hrubá analogová elektronika a řvané vokály."

"Armén" je rozzlobený a impulzivní útok proti všem formám kontroly a útlaku, který nás vybízí k tomu, abychom převzali velení nad našimi životy, bojovali za svobodu projevu a zakřičeli nahlas „už je toho dost“, hlásají promo materiály. Na novince Poupée Fabrikk se kapela vrací po dlouhé době ke švédštině ve skladbě Kom Ta Min Smärta („přijď, vezmi mi bolest“). Album 27. března 2020 vyjde v digitální verzi, na CD a na vinylu. Objednat si ho můžeme na Bandcamp profilu labelu. A samozřejmě poslechnout už teď první dva singly.

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.