Joy Division: člověk se ztrácí, ale myšlenky zůstávají

Květen letošního roku se blíží a připadá na něj jedno smutné výročí - 18. května totiž uplyne 40 let od smrti Iana Curtise.

 

Zdroj: P. Hoffmann (díky!)

 

V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. No a zatřetí se domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Další článek z rubriky Retro pochází z února 1992 a vyšel ve vúbec prvním čísle časopisu Spark. Autorská dvojice Jiří H. a H. Gobl v něm nabídla vlastní pohled na Joy Division.

Joy Division
Napsal: Jiří H. a H. Gobl
Časopis: Spark, únor 1992 (s. 20 - 21)

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Joy Divison a New Order jsou dvě různé kapely. Ty poslední věty textu si autoři mohli odpustit. Ale jinak jim děkuji za vzpomínku.
Ten konec je hodně nepovedený, je vidět, že autor New Order vůbec nepochopil.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.