FM Einheit vydává dlouhohrající úder kladivem

FM Einheit, dlouholetá nedílná součást industriálních klasiků Einstürzende Neubauten, vydává tento pátek své nové dlouhohrající album.

Milovník staré dobré ruční práce. Tak by bylo možné charakterizovat hudební spády letos 61letého Muftiho, jak byl rodák z Dortmundu přezdíván. Po svém odchodu z "hroutících se novostaveb" nastoupil na intenzivní sólovou dráhu, na kterou v letošním roce pokládá další dlouhohrající kolekci.

Album nazvané "Hammerschlag" je znovu úzkou spoluprací FM Einheita s dlouholetým spolupracovníkem Andreasem Ammerem. Čekejte znovu mnoho perkusních industriálních prvků a ‘machine music’ (řetězy, škrábání, stočené pružiny, předměty), hluk, experimentální elektroniku a provokativní hudební kompozice známé fanouškům Neubauten.

Formálně se jedná o oratorium s předehrou a dvěma hlukovými přestávkami založenými na myšlenkách ruského futuristy Alekseje Kapitonoviče Gasteva, „barda strojového věku“. Album  vychází tento pátek 15. května 2020 na labelu Cold Spring v digitální verzi i v elegantním digipacku na CD. Obě varianty alba si můžete pořídit níže na Bandcampu labelu, kde už teď je zpřístupněno několik ukázek k poslechu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.