Hudbou proti koronaviru: The Mission plánují opětovné nahrání svého hitu s řadou vzácných hostů

Která skladba by byla tváří v tvář koronavirové pandemii vhodnější jako znamení síly než "Tower of Strength" od The Mission? Takto přemýšlel frontman Wayne Hussey, než zahájil speciální projekt pro charitu.

A jelikož práva na originál nahrávky "Tower of Strength" vlastní Universal Records, bude se nová verze nahrávat s muzikantovými přáteli. "Chci v této znepokojivé době něčím přispět a jediné, čím skutečně přispět mohu, je hudba", řekl Wayne na facebookovém profilu The Mission. Celý výtěžek z prodeje skladby bude věnován na charitu. Všichni zúčastnění hudebníci mají právo nominovat organizaci, které bude část příspěvku určen.

A koho se prozatím podařilo pro spolupráci přesvědčit? Za bicími bude sedět Budgie (The Banshees, The Slits), basu obstará Andy Rourke (The Smiths), o kytarové party se podělí Robin Finck (Nine Inch Nails) a Michael Ciravolo (Beauty in Chaos), stejně jako Richard Fortus (Guns n' Roses), který navíc obslouží housle a violoncello. A jistými vokalisty jsou prozatím Midge Ure, Gary Numan, Rachel Goswell (Slowdive), Steven Clarke (The Soft Cavalry), Martin Gore a Miles Hunt. "Pořád ještě čekám na několik dalších potvrzení", říká Hussey. Jaký název celý projekt ponese, můžete ostatně spolurozhodnout také. Pracovní název je prozatím 'International Mission'.

Tady je původní verze skladby od The Mission:

The Mission - Tower of Strength

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.