Jürgen Engler s Die Robo Sapiens skládá na novém EP poctu rodnému městu

Německý Düsseldorf je považován za Mekku elektronické hudby už od počátku 70. let, kdy Kraftwerk vydali svá první alba a proměnili se v robotické avatary. Ve městě začínala a působila i celá řada dalších kultovních seskupení jako DAF, Neu!, La Düsseldorf a samozřejmě Die Krupps. Düsseldorf je městem, kde Jürgen Engler a Ralf Dörper vyrostli.

Když v prosinci 2019 zemřel Bodo Steiger, lídr NDW formace Rheingold, přišel čas vzdát hold jedné z düsseldorfských legend jejich skladbou "FanFanFanatisch". Engler se rozhodl tak učinit prostřednictvím svého elektronického projektu Die Robo Sapiens, který je upsán stáji Alfa Matrix. A i když Kraftwerk nikdy nebyli přímým vlivem na tvorbu Jürgena Englera, skladbou "Düsseldorf" skládá poctu městu, které se proslavilo nezaměnitelným zvukem.

Obě skladby najdeme na novém EP "FanFanFanatisch - The Düsseldorf", které vyšlo minulý týden. Kromě originálních verzí tu najdeme i remixy z dílny stájových kolegů Kant Kino, Aesthetische, Implant a 808 DOT POP, které dokazují, že i novější generace hudebníků jsou dodnes ovlivňovány a svými počiny dál skládají poctu této elektronické kolébce. Význam této nahrávky umocňují i nedávné odchody Floriana Schneidera (Kraftwerk) a Gabi Delgada (DAF).

EP najdete exkluzivně na Bandcampu.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.