Červencové strašání

Červencové Strašání se netradičně posunulo až do samého závěru měsíce. Důvod je prostý. V kinech se nám mihle aspoň jeden horor, nakladatelé jsou nejspíš i díky coviďáckému kolotoči taky opatrnější, takže jsme čekali, jestli se ještě něco nevyloupne. Nuže tentokrát jen velice dietně a doufeme, že srpen bude poněkud plnotučnějším.

Kino v horkých dnech přímo láká do svých útrob, ale o pořádnou krvavou lázeň člověk nezavadí. Musíme tak vzít zavděk alespoň kouskem "Démon zatracení", který mají na svědomí bratři Brett a Drew T. Piercovi, kteří jsou na režisérské sesli víceméně nováčkové.  

"Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.

Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně.

A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad."


 

Démon zatracení - trailer

Od prázdninové knižní diety nás alespoň trochu zachraňuje Beta Dobrovský a jejich pravidelné vydávání nových i starších děl Stephena Kinga v nejrůznějších podobách. Tentokrát došlo na sci-fi klasiku, kterou budou dříve narození znát pod názvem "Running Man". Tak se totiž jmenovala filmová podoba s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli, ale také první knižní vydání, které u nás vydal Laser. Nyní si tuhle akcí nabitou jízdu můžeze pořídit pod titulem "Běh o život".

"Sci-fi z nedaleké budoucnosti líčí temnými barvami industriální svět, nikoli nepodobný totalitě. Zábavu apatickým masám obstarává jediný televizní kanál, který vysílá obskurní zvrácené soutěže, z nichž nejdrsnější a nejpopulárnější je Běh o život. Vybraný jedinec, v tomto případě Ben Richards, je vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř.

Po dvanácti hodinách ho začnou pronásledovat profesionální Lovci, podporovaní mnoha udavači z řad televizních diváků. Prchající zoufalec sahá pod vidinou odměny ve výši milionu dolarů k těm nejkrutějším prostředkům, aby pronásledovatele setřásl."


 


Druhá záchrana překvapivě přichází z vlastních zdrojů. Cosmopolis totiž vydal prvotinu Lukáše Záleského. Ta se jmenuje "Čtyři strany mince" a jak napovídá název, autor se nám představí čtyřmi povídkami.

"Čtyři hororově laděné povídky, které vás rozhodně nenechají klidnými! Mladému účetnímu a jeho krásné ženě se podaří najít skvělého finančního poradce a peníze se jen kupí. To je skvělé, nebo snad ne? Jen kdyby… Halloween v malém americkém městě je většinou veselou a radostnou událostí napěchovanou sladkostmi, dětským smíchem a západem slunce. Tenhle ale bude jiný…

Hrdinný doktor vytrhne přejetého chodce ze spárů smrti, lidé ve městě ho pochvalně plácají po zádech. Vše se pak postupně vrátí do starých poklidných kolejí, i když… Sedmileté holčičky bývají roztomilé a nevinnost sama, tedy většinou…"


 


Nezapomeňte čas chudší novinek využít doháněním restů, protože určitě je pořád kde brát. Brzy si zkontrolujeme, jestli se situace lepší nebo ne...

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

skvělé stránky ! : http://www.hrdelnipravo.cz/

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.